Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nden 10 Ocak mesajı

Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nden 10 Ocak mesajı

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için Bursada Bugün'e konuştu. Nuri Kolaylı, bu günün artık bir bayram değil dayanışma günü haline geldiğini söyledi.

2019.01.10 08:34 - Son Güncellenme: 2019.01.10 09:50 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nden 10 Ocak mesajı
04:38 Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nden 10 Ocak mesajı!

İLGİLİ VİDEO

Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nden 10 Ocak mesajı!

HABER: BURCU SEKMEN  KAMERA: SEFA BALABAN

Basında çalışanların haklarına ilişkin 212 sayılı yasanın uygulanmasının 57.yılında büyük bir değişime uğradığına dikkat çeken Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, "Çalışan Gazeteciler Bayramı olarak kabul ettiğimiz bu günde zamanla söz konusu yasa delinerek gazetecilerin birçok hakkı elinden alınmıştır. Çalışan gazetecilerin o kadar çok hakkı delindi ki bizler bunu artık bir kutlama değil dayanışma günü olarak kutlamaya başladık" dedi.

'Gazetecilik yasası çıkarılmalı'

Sektörde yaşanan sorunların bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini de ifade eden Kolaylı, "Daha iyi haklara sahip olacağımız bir 10 Ocak diliyorum. Medyanın, gazetelerin, televizyonların ve internetin desteklenmesi gerektiğini savunuyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Mesleğimizin sorunları çok fazla ve bunların başında gazetecilerin bir kimliğinin olmaması geliyor. Bir gazetecilik yasası yok. Mesela bir avukat veya doktor , belirli eğitim ve kademelerden geçerek meslek hakkını elde edebiliyor ancak bizim mesleğimizde eline fotoğraf makinesi yada kamera alan ve bir iki satır not tutan insanlar 'gazeteci' olduklarını iddia ediyorlar. Biz diyoruz ki acilen bir gazetecilik yasası çıkarılmalı ve meslekteki etik sorunun yani yozlaşmanın önüne geçilebilmeli" diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.01.10 08:34 - Son Güncellenme: 2019.01.10 09:50 - HABER MERKEZİ
A