Bursa Fetih Müzesi gün sayıyor

Bursa Fetih Müzesi gün sayıyor

Bursa'ya kazandırılan ve inşaat aşamasında sona gelinen 'Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nde, sanatsal çalışmalar için danışma kurulu son değerlendirme toplantısını yaptı.

2017.11.15 14:14 - Son Güncellenme: 2017.11.15 14:14 - Bursa Bölge
A
Bursa Fetih Müzesi gün sayıyor
04:57 Panorama 1326 Bursa'nın kaba inşaatı tamamlandı

İLGİLİ VİDEO

Panorama 1326 Bursa'nın kaba inşaatı tamamlandı

Toplantıya başkanlık eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "İnşaat aşamasının ardından sanatsal çalışmanın yapılacağı kısımlar da, bu çalışmayı gerçekleştirecek firmaya teslim edildi. Kullanılacak görseller o günkü yaşamı yansıtan resim ve tablolardan oluşacak. Panorama 1326, tarih, kültür ve eğitim merkezi olacak" dedi.

Ebu İshak Mahallesi Kamberler Parkı yanında toplam 4 bin 300 metrekare alan üzerine inşa edilen Panorama Bursa 1326 Fetih Müzesi'nde sanatsal çalışmalar için yer teslimini yaptıklarını ifade eden Başkan Dündar, "Panorama 1326, Osmanlı İmparatorluğu'nun Beylikten Cihan Devleti'ne giden yolculuğundaki temel taşlarından olan Bursa'nın fethini 3 boyutlu olarak anlatacak. Müzede kullanılacak resim ve sanatsal eserlerle ilgili son danışma toplantımızı gerçekleştirdik. 42 metrelik çatı açıklığı ile dünyanın en uzun kubbe açıklığına sahip müzesi olan Panorama 1326 Bursa, kubbesine yer alacak 360 derecelik panoramik resim ve onu tamamlayan üç boyutlu çalışmalarıyla, ziyaretçilere uçsuz bucaksız bir gök kubbe altında bir tarih yolculuğu yapıyor hissi verecek" dedi.

"FETİH ŞENLİKLERİNDE HİZMETE AÇILACAK"

Başkan Dündar, fetih gününün üç boyutlu olarak yansıtıldığı canlandırma salonunun yanı sıra, sergi salonları, toplantı salonları, kafeterya ve idari bölümlerin yer alacağı Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nin, 2018'in Nisan ayında düzenlenecek olan Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri'nde hizmete açmak için yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Başkan Dündar, "İnşaat çalışmaları artık tamamlandı, şu anda son düzenlemeleri yapılıyor. Sanatsal çalışmanın yapılacağı kısımlar da, bu çalışmayı gerçekleştirecek firmaya teslim edildi. Kubbe tamamen resimlendiriliyor. Kubbeyi kaplayacak olan resim, Bursa'nın fetih anını yansıtacak. Panorama 1326, Bursa için anıtsal bir eser olacak. Tarih ve kültür merkezi olacak. Müzenin giriş katında 16 tablo ve Türk İslam sanatının en güzel örneklerinden olan, geleneksel çini eserlerinin yer aldığı bölüm olacak. Gerek mimarisi, gerekse sahip olduğu özellikleri yönünden Bursa'mıza çok büyük değer katacak. Fonksiyonları itibariyle bünyesinde tarihi ve kültürel dokuları barındıran Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, klasik müzeciliğin ötesinde her saat yaşayan bir mekan olacak. Aynı zamanda da bir eğitim merkezi olacak" diye konuştu.

"BURSA'YA ANIT ESER OLACAK"

Müzenin yapıldığı yer olan Kamberler Parkı'nda yapılacak yeni düzenlemelerle birlikte bölgenin vatandaşlar için bir buluşma, bir yaşam merkezi olacağını vurgulayan Başkan Dündar, "Panoramik müzeyi destekleyen bir yaşam alanı, bütünsellik teşkil eden bir yapı olacak. Tarih, doğa ve kültürel miras yönünden dünyanın en zengin kentlerinin başında gelen Bursa'ya anıt eser kazandırmış olacağız" dedi. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.11.15 14:14 - Son Güncellenme: 2017.11.15 14:14 - Aysın Komitgan
A