Bursa Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı'ndan "300 koyun projesi" açıklaması

Bursa Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı'ndan "300 koyun projesi" açıklaması

Bursa Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı Yıldırım Oran, şehirden köye dönenlere 300 koyun verilecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

2018.02.09 09:12 - Son Güncellenme: 2018.02.09 09:43 - Bursa Bölge
A
Bursa Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı'ndan "300 koyun projesi" açıklaması
06:52 Bursa Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı'ndan "300 koyun projesi" açıklaması

İLGİLİ VİDEO

Bursa Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı'ndan "300 koyun projesi" açıklaması

04:40 Bakan Fakıbaba'dan 'ucuz et' açıklaması

İLGİLİ VİDEO

Bakan Fakıbaba'dan 'ucuz et' açıklaması

Bunun cumhuriyet tarihi boyunca düşünülmüş en iyi proje olduğunu ifade eden Başkan Yıldırım Oran, "Fiilen koyun ve keçi yetiştiriciliği ile uğraşan üyelerimiz bizlere ulaştı. Senelerdir köylerde ikamet ettiklerini ve çok zor şartlarda koyun ve keçi yetiştiriciliği yaptıklarını belirterek, haklı olarak bu projeden evvela kendilerinin yararlandırılmasını istiyorlar. Asgari ücret uygulamasının da, köylerini terk etmeyerek yıllarca üretim yapan aile fertlerine bir an önce verilmesini, SGK primlerinin bu proje kapsamında ödenmesini talep ediyorlar. Böylece sürü büyüklüklerinin 300 başa çıkabileceğini belirtmektedirler. Ayrıca bu uygulama ile öncelikle köyden şehre göçün engellenebileceği kanaatindeler. Köyden göçün engellenmesinden sonra şehirden köye dönüşün başlayacağını düşünmekteler. Ayrıca arazileri yeterli olmayan yetiştiricilerimiz, birbirlerine müteselsilen kefil olabileceklerini ve hayvanlarının teminat olarak kabul edilmesi gerektiğini vurgulamaktadır" dedi. 

Oran, "Bir diğer husus ise, bir dönem önce uygulanan şehirden köye geri dönüş projesinde, TİGEM tarafından müteahhitler tarafından tedariki yapılan hayvanların damızlık kalitesi çok düşüktü. Tedarik işlemlerinin ya kendi seçtikleri hayvanların alımının gerçekleştirilmesiyle veya Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği aracılığıyla yapılmasının daha uygun olacağını beyan ediyorlar. Bu arada keçi yetiştiricilerimiz maalesef biraz gönül koymuşlardır. Onların da düşünülmesini ve projeye dahil edilmelerini sayın bakanımızdan talep etmektedirler. Projenin hayırlara vesile olmasını temenni eder, bu mükemmel projeyi hazırlayan bakanlığımıza teşekkürü bir borç biliriz" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.02.09 09:12 - Son Güncellenme: 2018.02.09 09:43 - Gülcan Tekin
A