Bursa'daki yoğun bakım derdi ortadan kalkıyor! (ÖZEL HABER)

Bursa'daki yoğun bakım derdi ortadan kalkıyor! (ÖZEL HABER)

Bursada Bugün TV ile Radyo Bursada Bugün ortak yayınında usta gazeteci ve köşe yazarı Aysın Komitgan'ın sunduğu Gün 'Aysın' programına konuk olan Doktor Akan,  Bursa'nın bir sağlık üst bölgesi olduğunu vurgularken, stratejiye uygun olarak 8 yıldır yatırımların tamamlandığını söyledi.

2019.01.14 10:19 - Son Güncellenme: 2019.01.14 10:20 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'daki yoğun bakım derdi ortadan kalkıyor! (ÖZEL HABER)

HABER MERKEZİ/BURSADABUGÜN
Hastane yatırımları tamam
Bursa'da iki devlet hastanesi inşaatının sürdüğünü kaydeden Özcan Akan, "Bursa Şehir Hastanesi bu yılsonunda, Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi ise önümüzdeki yıl hizmete alınacak. Şimdi sıra nitelikli hizmet vermeye geldi. Bölge illerinde sağlık üst merkezi kurulmalıdır. Yüksek İhtisas Araştırma Hastanesi'nde inme merkezinde hastalıkla ilgili hizmet veriliyor. Şehir Hastanesi nitelikli hizmetler merkezi olacak. 112 Acil servis ekipleri inmeyle ilgili eğitimler aldı. İlk müdahale hayat kurtarıyor. Yılda bin 100 civarında kişi bu hastalıkla mücadele ediyor. Sakatlığa karşı çalışmalar yapıyoruz" dedi.


Yoğun bakımda artış
Bursa'daki önemli sorunlar arasında yer alan yoğun bakım yataklarına dair değerlendirmelerde bulunan Akan, " 2010'da 450 adet yoğun bakım yatağı vardı. Şu anda ise bu sayı bin 300'e yükseldi. Bu sayı orta büyüklükteki bir ildeki yatak adedidir. Ali Osman Sönmez Hastanesi'nde 250, Şehir Hastanesi'nde ise 200 yoğun bakım yatağı daha açılacak. Rakam bin 750'ye çıkacak. Özellerle beraber 2020 yılında 2 bin yoğun bakım yatağı hedefliyoruz. Bursa'da yatak sorunu bitecek" diye konuştu.
'ACİL'ler tıkanıyor
Bursa'da sağlık alanında ciddi bir çıkış yakalandığını vurgulayan Özcan Akan, " 2019'da birçok sürpriz vereceğiz. 2020'de ise liderliği yakalayacağız. Bursa'yı kurumsallaştırmaya çalışacağız. Nitelikli hizmetler konusunda eksik taraflarımız var. Yeni dönemde bütünleşik sağlık hizmetlerini konuşacağız. Acillere gelenlerin yüzde 87'si acil hastaları değil, kronik vakalar. İlaç yazdırmaya geliyorlar. Bu hastanecilik değil. Böyle olunca sistem tıkanıyor. Aile hekimliği sistemi daha sağlıklı olmalı. Üniversitedeki hekimler sıradan ameliyatlarla değil, bilimsel çalışmalarla ilgilenmeli. Grip gibi hastalar acile değil aile hekimlerine gitmeli.  Sağlıklı yaşam merkezleri daha aktif hale gelecek. Kronik hastaların çözümü şu an için sayısı 6-7 olan bu merkez" dedi.  

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.01.14 10:19 - Son Güncellenme: 2019.01.14 10:20 - HABER MERKEZİ
A