Bursa'daki fahiş ekmek zammına isyan ettiler

Bursa'daki fahiş ekmek zammına isyan ettiler

Büyükşehir Belediyesi'nin şirketi BESAŞ'ın ekmeğe yaptığı yüzde 25'lik fahiş zam Bursalıları isyan ettirdi. Büyük ekmek zammı BESAŞ'ın ekmek fabrikasının önünde CHP Nilüfer İlçe Örgütü öncülüğünde protesto edildi.

2018.01.20 18:17 - Son Güncellenme: 2018.01.20 18:29 - Bursa Bölge
A
Bursa'daki fahiş ekmek zammına isyan ettiler

Cumhuriyet Halk Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, yaptığı açıklamada, Bu gün burada sömürüyü, yoksulluğu, çaresizliği bir kadermişçesine halka dayatan iktidar sahiplerine uyarı yapmak için toplandık. Asgari ücrete % 14 zam yapıp halkın temel tüketim ürünü olan ekmeğe % 25 zam yapan bir iktidar var karşımızda. Bize cüretkar bir mesaj vermek istiyorlar bunu yaparak. Yemeyin, yoksa paranız almayın, tüketmeyin, kısaca yaşamayın diyorlar. Hayatı yaşanmaz kılıp ,dağıttıkları kömürler ve makarnalar ile ,emeği ,alın terini hiçe sayıp, onlar tarafından beslenen dilenci bir toplum oluşturmak istiyorlar. Tarımı hayvancılığı bitirip ekmeğe muhtaç olan insanların yaşadığı bir ülke yaratmak istiyorlar. Yarattıkları bu Çaresizlikten yoksulluktan cehaletten beslenip sadece kendilerinin mutlu yaşayacakları sonsuz bir iktidar hayali kuruyorlar. Ekmeğimize göz dikenleri, ekmeğimizi ve diğer temel ihtiyaçlarımızı dünyanın en yüksek fiyatları ile bize lütufmuşçasına sunanları uyarıyorum. Bu yaptığınız aymazlıktır. Fakiri, fukarayı, emekçiyi, yoksulu, düşürdüğünüz bu trajik duruma seyirci kalmayacağız. Bir halkı ekmeğe muhtaç edecek kadar kötü yönetenlerden hesap sormanın zamanı geldi. Zam yaparak, korku imparatorluğu kurarak bu soygun düzeninin açığını kapatamazsınız" ifadelerini kullandı.

Tansal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletin anasına küfür edenlerin sefa içinde yaşadığı, bal tutan parmağını yalar misali iktidar yandaşlarının bir günde trilyoner olduğu, acımasız ve ağır vergi yükleri ile toplumun nefes alamadığı bir ülke yarattınız. Sizler saraylarınızda yatlarınızda köşklerinizde halkın alın terini sömürerek oluşturduğunuz pembe dünyanın zevki sefasını sürerken ekonomik batağa sürüklediğiniz insanların çığlıklarına seyirci kaldınız. Ey egemenler, ey muktedirler; çöpten beslenen, pazar artıkları ile yaşamaya çalışan insanların yaşadığı bir ülkeye çevirdiniz bu ülkeyi... 25 milyon insanın hacizlik duruma düştüğü, her yıl yüz binlerce esnafın kepenk kapattığı işsizliğin çığ gibi büyüdüğü bir ülkede halkın paraları ile yaptığınız yolları köprüleri başarı saydınız. Milyon dolarlık zırhlı araçlarınız ve koruma ordularınız sizi koruyabilir ama vicdanınızı koruyamaz. Halkın bir evladı, vicdan sahibi biri olarak; İktidarın kudreti ile her türden adaletsizliği yapan vicdan yoksunu kişileri buradan uyarıyorum. Zamları geri alın. Asgari ücrete yaptığınız üç kuruş zammı hemen gasp etme aymazlığından ve kurnazlığından vaz geçin. Bu insanların MAN adalarında milyon dolar servetleri yok. Mağdur ettikleriniz size benzemeyen, namusluca çalışıp emeği ile yaşamak geçinmek isteyen ülkenin gerçek sahipler insanlardır. Ekonomik zulmü reva göremezsiniz bu insanlara. Eskisi yenisi ,fark etmeden bu soygun düzeninin aktörleri olan büyükşehir belediye başkanına sesleniyorum. Bu utanca derhal son verin. Son vermez iseniz soygun ve sömürü alanına çevirdiğiniz her yerde karşınıza çıkacak hesap soracağız. Halkın yiyemediği bu ekmekleri başta başbakan, maliye bakanı ,belediye başkanı ve Besaş genel müdürü olmak üzere ülkeyi yönetme aczi içindeki AKP yöneticilerine kargoluyoruz. Cumhuriyet halk partisinin bir temsilcisi, emegin en yüce değer olduğuna inanan siz değerli dostlar ve mücadele arkadaşlarım adına, bunun sözünü veriyor artık durmayacağımızı, susmayacağımızı, kamuoyunun bilmesini istiyoruz..."

BESAŞ, son günlerde Bursalıların en çok tepki gösterdiği Büyükşehir Belediyesi kurumlarının başında gelilyor. 

Tüm ürünlerinde fahiş zamma giden BESAŞ, son olarak ekmek ücretlerini de yüzde 25 artırmıştı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.01.20 18:17 - Son Güncellenme: 2018.01.20 18:29 - Yaman Kaya
A