Bursa'da zehir tacirlerinden yeni taktik: Bez halinde uyuşturucu

Bursa'da zehir tacirlerinden yeni taktik: Bez halinde uyuşturucu

Bursa'nın Gemlik ilçesinde şüphelendikleri şahsı durduran polis ekipleri, bel bölgesinde bez parçasına damıtılmış ve makasla kesilerek satılan uyuşturucu madde ele geçirdi. 

2018.08.06 10:50 - Son Güncellenme: 2018.08.06 12:45 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da zehir tacirlerinden yeni taktik: Bez halinde uyuşturucu

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ilçede şok uygulama yaptıkları sırada bir şahsın bel bölgesindeki kabarıklığı fark etti.

Şahsın yanına giderek kimlik kontrolü ve üst araması yapan ekipler, üzerinde 273 küçük kare çizilen bir bez parçası ile bir makas ele geçirdi.

Polis memurlarının bez parçasını incelediği anı fırsat bilen İ.K. isimli şahıs kaçmaya çalıştı. Kısa sürede yakalanan şahsın üzerinden çıkan bez parçasına damıtılarak metamfetamin emdirildiği tespit edildi. 

Zehir tacirlerinin polis baskınlarına karşı yeni bulduğu yöntemde uyuşturucu maddenin ısı yardımıyla bez parçasına damıtıldığı, uyuşturucu maddeyi emen bez parçasının isteğe bağlı kesilerek satıldığı öğrenildi.

Bursa'da ilk defa Gemlik'te bulunan yeni yöntemi tespit eden polis ekipleri olası benzer durumlara karşı gerekli inceleme ve araştırmalarına devam ediyor. 

Öte yandan Bursa'da zehir tacirlerine yönelik düzenlenen baskında 5 kişi gözaltına alındı. 

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ticareti yaptıkları tespit edilen şahıslara yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda ev ve iş yerlerinde arama yapılan S.T, T.T, S.D, N.E. ve S.C. isimli 5 şahıs gözaltına alındı.

Şahısların ev ve iş yeri aramalarında satışa hazır vaziyette paketlenmiş çıkılarda 60 gram metamfetamin, bir miktar sentetik kannobinoid, bir miktar esrar, 2 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait çok sayıda fişek ele geçirildi. 

Gözaltına alınan 5 şahıs emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Şahıslardan 4'ü uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak suçundan tutuklanırken, S.C. isimli şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.08.06 10:50 - Son Güncellenme: 2018.08.06 12:45 - HABER MERKEZİ
A