Bursa'da Zabıta Haftası kutlandı

Bursa'da Zabıta Haftası kutlandı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Zabıta Teşkilatı'nın 192. kuruluş yıldönümü münasebetiyle Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleriyle bir araya geldi.

2018.09.05 13:07 - Son Güncellenme: 2018.09.05 13:11 - Bursa Bölge
A
Bursa'da Zabıta Haftası kutlandı

BUSKİ BURFAŞ Sosyal Tesisleri'ndeki buluşmada Başkan Alinur Aktaş, personelin Zabıta Haftası'nı kutladı.

Genel Sekreter İsmail Yılmaz, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Aka, Zabıta Dairesi Başkanı Enver Karakoç, Zabıta Denetim Şube Müdürü Mustafa Mutlu ve ilçe müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda Başkan Alinur Aktaş, personel ile kahvaltı yaptı.

"Aslolan memleketin esenliğidir"

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, zor ve önemli sorumluluğa sahip zabıtanın görevini fedakarca yerine getirdiğini belirtti.

3 milyon nüfusu ile farklı kültürleri bünyesinde barındıran Bursa'da zabıtanın her zaman iş ve işleminin fazla olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, denizi, sahilleri, tarihi ve turistik mekanları, trafik sıkıntısı olan şehirde 199 kişilik ekiple mücadele edildiğini hatırlattı.

Bursa ölçeğinde sayının çok düşük olduğunu ve ekibin artırılmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini dile getiren Başkan Aktaş, "Zabıta teşkilatımızın 192. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Ekiplerimizden 'duruş ve kararlılıklarını bozmadan' problemleri bertaraf etmelerini bekliyorum. Yaptığınız uygulamalarla hukuki teamülleri elden bırakmadan kanun çerçevesinde kararlılığınızı ortaya koyun. Mağdur edilmeye çalışabilirsiniz. Siz yeter ki samimi ve gayretli olun. Biz kesinlikle arkanızda dururuz. Bazen can sıkıcı manzaralar ortaya çıkabiliyor. Ancak usulü dairesinde bertaraf edelim. Tehlike gördüğünüzde lütfen destek alın. Büyükşehir Belediyesi zabıtası olarak ilçe belediyelerindeki zabıta ekipleriyle koordineli hareket edelim. Asıl olan memleketin esenliğidir" dedi.

Hizmet ederken Büyükşehir Belediyesi'ne ve personeline ciddi sorumluluklar düştüğünü hatırlatan Başkan Alinur Aktaş, vefanın bir semt adı olmadığını, Zabıta Teşkilatı'na emeği geçen tüm büyüklere müteşekkir olduklarını söyledi. Bursa'da bir aksaklık görüldüğünde sıkıntının kangren haline dönmeden çözümü için çaba sarf edilmesini isteyen Aktaş, eksik ve aksaklıkların mutlaka ilgili birimlere iletilmesini istedi. Toplantı, soru-cevap bölümüyle devam etti. Toplantı sonunda Başkan Aktaş, zabıta birimi temsilcileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.09.05 13:07 - Son Güncellenme: 2018.09.05 13:11 - Gülcan Tekin
A