Bursa'da zabıta denetimleri hız kesmeden devam ediyor

Bursa'da zabıta denetimleri hız kesmeden devam ediyor

Bursa İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı zabıta ekipleri Ramazan ayının başlamasıyla birlikte bakkal, market kasap, fırın ve unlu mamuller üretim işyerlerine yönelik denetimlerini sürdürüyor.

2019.05.17 14:57 - Son Güncellenme: 2019.05.17 14:57 - Bursa Bölge
A
Bursa'da zabıta denetimleri hız kesmeden devam ediyor

Zabıta ekipleri yıl boyunca rutin aralıklarla, çalışanların hijyenik durumlarını da kontrol ederek fırın, kasap ve marketlerin genel temizliği, gıdaların üretim ve son kullanma tarihi, iş yeri açma ruhsatı, personelin kıyafetleri gibi konularda denetim ve kontroller gerçekleştirdi.

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ekipler denetimlerini daha da arttırdı. 29 Nisan'da başlayan sıkı denetimlerin ilk etabı bakkal ve marketler oldu ve toplam 292 işyeri denetlendi, devamında ise fırın, tatlıcı ve unlu mamuller üretim işyerleri denetlendi.

8 farklı ekiple yapılan denetimler sonucu 112'si ruhsatlı, 10'u ruhsatsız toplam 112 işyeri denetlendi. Yapılan denetimler sonucu kurallara uymadığı tespit edilen işyeri sahiplerine yasal işlem uygulandı.

10 İŞYERİNE YASAL İŞLEM UYGULANDI

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler yaptıkları denetimlerin ikinci etabı fırın, tatlıcı ve unlu mamuller üretim yerleri oldu. Bu denetimler sonucu 102'si ruhsatlı, 10'u ruhsatsız olmak üzere toplam 112 işyeri denetlenirken 1 işyeri açma ruhsatı, 6 eksik gramaj ve 3 temizlik konularında 10 işyerine yasal işlem uygulandı. Bundan sonra ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın bu şehirde yaşamaktan mutluluk duymaları ve halkımızın gönül rahatlığı ile yaşamlarını sürdürmeleri noktasında bu tür denetimlerin aralıksız devam edileceği belirtildi.

DENETİMLERDE DİKKAT EDİLEN HUSUSLAR

Denetimler kapsamında öncelikle iş yeri açma ve çalışma belgesi olmak üzere iş yerinin genel temizliği, son tüketim tarihi geçmiş maddeler ile gıda ve temizlik ürünlerinin ayrı raflarda olması gibi hususlara bakıldı. Ekipler, denetim sırasında aynı zamanda işyerlerine uymaları gereken kurallara hassasiyet göstermeleri noktasında uyarılarda bulundular. Ayrıca yapılan tüm uyarılara rağmen yönetmeliğe uymayan iş yeri sahiplerine ceza-i müeyyide ile karşılaşacakları kendilerine bizatihi ekipler tarafından da iletildi.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.05.17 14:57 - Son Güncellenme: 2019.05.17 14:57 - Gülcan Tekin
A