Bursa'da yüzlerce kaynak çeşmesi kurudu

Bursa'da yüzlerce kaynak çeşmesi kurudu

Bursa'nın dağ ilçelerinde hayırseverler tarafından yaptırılan yüzlerce kaynak suyu çeşmesi kurudu. Öte yandan Bursa'da çeşmeden akan bulanık ve kokulu sular da vatandaşları isyan ettirmeye devam ediyor.

2017.10.23 09:43 - Son Güncellenme: 2017.10.23 11:08 - Bursa Bölge
A
Bursa'da yüzlerce kaynak çeşmesi kurudu
01:49 Su şehri Bursa'da yüzlerce kaynak çeşmesi kurudu

İLGİLİ VİDEO

Su şehri Bursa'da yüzlerce kaynak çeşmesi kurudu

03:19 Bursa'da suların bulanık ve kokuyor olması vatandaşları tedirgin etti!

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da suların bulanık ve kokuyor olması vatandaşları tedirgin etti!

Orhaneli, Büyükorhan, Harmancık ve Keles ilçelerinde hayırseverler tarafından vatandaşların faydalanması ve yoldan geçenlerin su içmesi için yaptırılan kaynak çeşmeleri kurudu.

Vatandaşlar, çok kurak yıllarda çeşmelerin suyunun azaldığını, ancak ilk defa kuruduğunu söyledi.

Vatandaşlar, "Onlarca yıldır şırıl şırıl akan çeşmeler bu sene kurudu. Bursa'nın şifa kaynağı suları artık akmıyor. Bu yıl ilk defa böyle bir olayla karşılaşıyoruz. Çeşmelerimizin suyu hiç kesilmezdi. Çok kurak yıllarda bile azalır, ama hiç kurumazdı. Bu durum ya kuraklıktan, ya da membu suyu satan firmalardan kaynaklanıyor. Yetkililerin bu durumu araştırmasını istiyoruz" dediler.

Öte yandan Bursalılar evdeki çeşmelerinden akan bulanık ve kokulu sulardan da şikayetçi. Çay bile demleyemediklerini belirten Bursalıları yetkililerden acil çözüm beklendiklerini bildirdi. 

İşte Bursa'daki bir evde çeşmeden akan suyun hali... Bu fotoğraf Yıldırım ilçesindeki bir hanede, geçtiğimiz hafta çekildi. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.10.23 09:43 - Son Güncellenme: 2017.10.23 11:08 - Gülcan Tekin
A