Bursa'da "Yeni Türkiye'nin Tarım Politikaları Çalıştayı" sona erdi

Bursa'da "Yeni Türkiye'nin Tarım Politikaları Çalıştayı" sona erdi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Küresel Araştırma Düşünce Merkezi (GRTC) ve İnegöl Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen "Yeni Türkiye'nin Tarım Politikaları Çalıştayı" sona erdi.

2017.11.12 21:55 - Son Güncellenme: 2017.11.12 21:56 - Bursa Bölge
A
Bursa'da "Yeni Türkiye'nin Tarım Politikaları Çalıştayı" sona erdi

İlçedeki bir otelde düzenlenen ve 2 gün süren etkinlikte Türkiye'nin tarım politikaları, farklı üniversitelerde ilgili alanlarda araştırmalarını sürdüren akademisyenlerce ele alındı. 

GRTC Genel Başkanı Mustafa Önsay, sonuç bildirisinde ilerleyen süreçte detaylı rapor ve kitabın kamuoyuna sunulacağını kaydetti.

Yeni Türkiye'nin inşasında tarım alanına yönelik politikalarda öncelikle çiftçi ve üretici ayrımının yapılması gerektiğini belirten Önsay, destekleme politikaları ortaya konulurken bu ayrıma dikkat edilmesini vurguladı.

Önsay, çiftçiliğin sadece tarımın değil toplumun tüm alanlarının etkileşim içinde bulunduğu bir yapı olduğunu anlatarak, şu ifadelere yer verdi:

"Tarımsal planlamada havzaları esas alan bölgesel kararlar, ülkenin çıkar ve menfaatleri göz önünde bulundurularak, Bakanlık tarafından alınmalıdır. Havzalarda yapılacak üretimin süreci yerel unsurlarca kararlaştırılmalıdır. Merkezi yönetim planlama ve denetim açısından sorumlu olmalı, saha yerel aktörler tarafından yönetilmelidir. Bitkisel üretimde stratejik ürünler tespit edilerek, her bir ürün için bakanlık bünyesinde stratejik sorumlu tayin edilmelidir. Ülkemizde kırmızı et açığının kapatılması için koyunculuğun geliştirilmesi ve mera ıslah çalışmaları eş zamanlı olarak hayata geçirilmelidir."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.11.12 21:55 - Son Güncellenme: 2017.11.12 21:56 - Ali Yaşar
A