Bursa'da 'Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi' başladı

Bursa'da 'Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi' başladı

Basın İlan Kurumu (BİK) Bursa Şube Müdürlüğü ve İŞKUR Bursa İl Müdürlüğü işbirliği ile organize edilen 'Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı' başladı. 

2018.03.12 15:34 - Son Güncellenme: 2018.03.12 15:36 - Bursa Bölge
A
Bursa'da 'Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi' başladı
02:08 Bursa'da 'Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi' başladı

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da 'Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi' başladı

Eğitim, bilgi teknolojilerinde yaşanan değişim ve dönüşüm ile birlikte nitelikli insan kaynağı oluşturmak, yeni nesil gazeteci yetiştirmek amacıyla, BİK Bursa Şube Müdürlüğü tarafından ikinci kez düzenleniyor. İletişim Fakültesi onaylı müfredat kapsamında 13 farklı ders başlığı altında teorik ve pratik eğitimlerin verileceği kurs ile gazeteci adayları sektöre hazır hale getirilecek. Kursa katılarak sertifika almaya hak kazananlar, İŞKUR'un desteğiyle gazetelerin fikir işçisi kadrosunda doğrudan yer alabilme imkanına sahip olacak. Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programının ikincisinde, katılımcılarının Genel Sağlık Sigorta Primleri kurs süresince İŞKUR tarafından ödenecek.

 

Merinos AKKM Koza Salonunda gerçekleştirilen eğitimlerin açılışına Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Yakup Karaca, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkanı Nuri Kolaylı ve Basın İlan Kurumu Bursa İl Müdürü Osman Başeğmez katıldı. Eğitim verecek olan gazetecilere ve gazeteciliğe ilk adımı atacak olan kursiyerlere seslenen Karaca, "Bu eğitimlerin neticesinde herkes bir kariyer gazetecilik sahibi olmak istiyor. Her ne taraftan bakılacak olursa olsun. Bu genç kardeşlerimizin bu gayretlerini yürekten tebrik ediyorum. İnşallah umduklarını bulurlar. Ancak görevlerimizi ve eğitimlerimizi içinde bulunmuş olduğumuz şartlara göre yeniden düşünüp yeni hedefler ortaya koymak durumundayız. Yeni nesil gazetecilik eğitimi ve istihdamı da böylelikle ortaya çıkan programdır. Bursa'nın bunu ikinci kez gerçekleştirmesi çok önemlidir. 2017 yılında Bursa ilinde birincisi düzenlenen kursa 40 gazeteci adayının katılımı sağlanmış, katılımcıların 27'si çeşitli medya kuruluşlarında istihdam edilmişti" dedi. 

Genç gazeteci adaylarına seslenen TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı ise, "İlk program başarılı olduğu için ikincisi de hemen düzenlendi. Türkiye'de şuanda yapılan eğitimler içerisinde en fazla sonuç alınan il Bursa oldu. Bu anlamda emeği geçen herkesi ben kutluyorum. Bazı iller bu eğitimler için öğrenci bulamazken, biz Bursa olarak mülakat yapmak zorunda kaldık. Burada çeşitli gazetecilerin üst düzey yöneticileri de yer almaktadır. Eğitim haricinde muhakkak iletişime geçilmesi çok önemli. Oturduğunuz yerde kalırsanız, katılımcı olmazsanız çok fazla iş bulma imkanınız olmaz. Buraya gelen herkes yıllarını bu işe vermiş kişilerdir" şeklinde konuştu. 

43 kişinin katıldığı eğitimlerde 3 hafta boyunca her biri alınında uzman 22 gazeteci eğitmen ders verecek. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.03.12 15:34 - Son Güncellenme: 2018.03.12 15:36 - Gülcan Tekin
A