Bursa'da Yeni İnegöl Kapalı Pazar Yerinin açılış töreni gerçekleştirildi

Bursa'da Yeni İnegöl Kapalı Pazar Yerinin açılış töreni gerçekleştirildi

İnegöl Belediyesi'nin 2017 yılında temellerini attığı ve 2018 yılı Aralık ayı sonunda ilk pazarın kurulduğu Yeni İnegöl Kapalı Pazar Yerinin resmi açılış töreni bugün gerçekleştirildi. 360 tezgah kapasiteli Pazar alanı; Akhisar, Baykoca ve Huzur Mahallelerine hizmet verecek.

2019.03.17 17:27 - Son Güncellenme: 2019.03.17 17:56 - Bursa Bölge
A
Bursa'da Yeni İnegöl Kapalı Pazar Yerinin açılış töreni gerçekleştirildi

İnegöl'ün yeni yaşam alanlarından biri olan ve gelecekte şehrin parlayan yıldızı olarak gösterilen Yeni İnegöl bölgesi, bugün yeni bir hizmete daha kavuştu. Akhisar, Huzur ve Baykoca Mahallelerinde yaşayan vatandaşların nezih bir ortamda alışverişlerini yapabilmelerini sağlayacak olan Yeni İnegöl Kapalı Pazar Yeri, bugün 14.00'da Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, siyasi parti temsilcileri, davetliler ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla düzenlenen törenle açıldı.

360 TEZGAH KAPASİTESİ VE SOSYAL DONATI ALANLARI MEVCUT

07 Nisan 2017 tarihinde temeli atılan ve yapım işi 1 Kasım 2018 tarihinde tamamlanan Pazar yerinde, bu tarihten sonra cadde üzerinde kurulan eski pazaryerinin taşınması için Zabıta Müdürlüğü harekete geçti. 28 Kasım Çarşamba günü Pazar alanında çekilen kura sonucu tüm hak sahiplerinin yerleri belirlenirken, 02 Aralık 2018 Pazar gününden itibaren ise Yeni İnegöl Kapalı Pazar yeri ilçe halkının hizmetine sunuldu. 3944 metrekare çelik çatılı ve 232 metrekare idari bina olmak üzere toplam 4176 metrekare alandan oluşan Pazar alanı 360 tezgah kapasiteye sahip olurken, idari binada ise; zabıta noktası, mescid, bebek bakım odası ve WC bulunuyor. Vatandaşların alışverişlerini rahat bir şekilde yapabilmeleri için açık bir otoparkın da yer aldığı Kapalı Pazar yerinin maliyeti ise yaklaşık olarak 3 Milyon 650 bin TL.

Pazar yerinin açılış töreni, pazarcı esnafı adına İnegöl Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Vehbi Durgut'un konuşmasıyla başladı. Durgut; "2017 yılında temelini atmış bulunduğumuz Pazar yerinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Tüm esnafımıza ve bölgedeki vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

ŞEHİTLERİMİZİ ANDI

Durgut'un ardından İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban kürsüye çıktı. Taban, şehitlerimizi ve 18 Mart Çanakkale Zaferini hatırlatarak başladığı konuşmasında; "Gerçekten beni çok üzen, herkesi üzen Yeni Zellanda'daki menfur saldırıyı lanetliyorum. Kuzey Irak'ta şehit düşen kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımız var, acil şifalar diliyorum. Yarın 18 Mart Şehitlerimizi Anma ve Çanakkale Zaferini kutlayacağımız gün. Ben başta Çanakkale şehitlerimizi ve ülkemiz için şehadet şerbeti içmiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" ifadelerinde bulundu.

BU BÖLGE ŞEHRİN PARLAYAN YILDIZI OLACAK

Yeni bir eseri daha İnegöl'e kazandırdıklarını kaydeden Başkan Taban, "Bugün güzel bir havada Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın, Kaymakamımızın, protokolümüzün katılımıyla güzel bir eseri daha şehrimize kazandırıyoruz. Kısa bir süre önce hizmete açtık, denemelerini yaptık. Ancak tabi bugün de kurdelesini kesmek nasip oluyor bizlere. Ben huzurunuzda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İnsan odur ki geride eser bırakır. Boş laf üreterek, lafügüzaf ile bu gemilerin yürümediğini biliyoruz. Ancak geride eser bırakanlar her zaman anılacaktır. Geçtiğimiz Cuma günü Hayvan Barınağımızı açtık. Bugün de Akhisar bölgemize bir Pazar yeri kazandırıyoruz. Tabi sadece bu bölgeye hizmet etmeyecek. İnşallah burası bu şehrin Yeni İnegöl bölgesi ve parlayan yıldızı olacak. Huzur Mahallemize de, Baykoca'ya da, Akhisar Mahallemize de hizmet edecek. Gerçekten çok güzel bir eser oldu. Projesiyle, mimarisiyle, içerideki fonksiyonlarıyla, kullanışlılığıyla inşallah beğeninizi kazanabilmişizdir" şeklinde konuştu.

HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

"Bizler laf üretmek yerine hizmet etmeye devam edeceğiz" diyen Taban, konuşmasını şöyle noktaladı: "Yeni döneme dair de planlamamızı yaptık. Yürüyen işlerimiz var. Bu şehrin en önemli problemlerinden biri altyapı. Hızlı büyüyoruz. Bunun neticesinde de altyapılarımız artık yeterli değil. Biz de inşallah Sayın Başkanımızdan sözümüzü aldık, altyapıyla ilgili öncelikli olarak bu şehrin ihtiyacını karşılayacağız ve sonrasında da güzel güzel asfaltını da, kaldırımını da, yeşil alanlarını da, çocuk parklarını da, diğer sosyal donatı alanlarını da bir bir hayata geçireceğiz. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Biz kendimize güveniyoruz. Dersimize iyi çalıştık. Bu kadrolar sizlere en güzel hizmetleri yeniden yapacak inşallah."

3 BUÇUK MİLYONLUK PROJE

"3 milyon 650 bin TL'lik bir projedir bu. Ama vatandaşımız her şeyin en güzeline, en değerlisine layıktır. Yapılan hizmetin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."

VAAT ETTİKLERİMİZ BUGÜN GERÇEKLEŞİYOR

Açılış töreninde son konuşmayı ise Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptı. Bölgenin eski pazarını hatırlatarak konuşmasına başlayan Aktaş, "Ben burada sokaklarda, cadde üstünde yapılan pazarları biliyorum. Artık çok nezih bir ortam var. Burada Pazar günü kurulan pazarımız var. Eminim ki zaman içerisinde Belediyemiz farklı planlamalar yapacak, farklı farklı pazarlar burada düzenlenecek. Ve inşallah farklı etkinliklere burası ev sahipliği yapacak. 10 yıl önce burada bunlar yoktu. Konutlar da yoktu. O zamanlar söylüyorduk burada yeni binalar yapılacak, yeni bir şehir kurulacak diyorduk. Bizim ufkumuz, vizyonumuz var, Sayın Cu7mhurbaşkanımız ve AK Parti'den aldığımız güç var diyorduk. Bugün bunların hepsi gerçekleşiyor. Yukarıda Gençlik Merkezi var, camisi, okulu, hakeza şimdi Pazar yeri. Alt yapıya da ciddi şekilde gireceğiz. Sizin desteğiniz ve katkınızla bunu yapacağız" dedi.

ÇOK GÜZEL HİZMETLERİ SİZLERLE BULUŞTURACAĞIZ

Pazar yerinin temellerinin kendisinin İnegöl Belediye Başkanı olduğu dönemde atıldığını da hatırlatan Aktaş, "Bir miktar inşaat ilerlemişti. Alper kardeşimiz aldı sağ olsun çok güzel bir şekilde bitirmişler. Hem Alper Başkanımıza hem de ekibine çok teşekkür ediyorum. Siz bakmayın yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyenlere. Bizim 15 yılda o kadar güzel yaptığımız işler var ki. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda... Yeni hastane de yaptık, diş hastanesi de yaptık. Burada da 65 dönümlük sağlık alanımız var. Burada da inşallah çok güzel bir bölge hastanesi yapacağız hiç şüpheniz olmasın. Çok güzel hizmetlerle sizi buluşturacağız. Pazar yerimizin hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İnegöl Müftüsü Kazım Güzel'in dualarıyla Pazar yerinin açılış kurdelesi kesildi. Ardından protokol üyeleri pazarı gezerek vatandaşlarla buluşup pazarcı esnafına da hayırlı işler dileklerini ilettiler.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.03.17 17:27 - Son Güncellenme: 2019.03.17 17:56 - Kübra Coşar-pasif
A