Bursa'da yelken yarışları nefes kesti

Bursa'da yelken yarışları nefes kesti

Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü'nün Eker ana sponsorluğunda Bursa Yelken Kulübü ve Moda Deniz Kulübü'nün düzenlediği 'TAYK-Eker Olympos Regatta Yelken Yarışları'nın 2'nci etabı tamamlandı.

2017.08.13 13:29 - Son Güncellenme: 2017.08.13 13:29 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da yelken yarışları nefes kesti

Yelkenciliği geliştirme amacıyla düzenlenen yarışlara 27 tekne ve yaklaşık 300 yelkenci katıldı. Yarışlar, 11 Ağustos Cuma günü Moda-Trilye etabıyla başladı, 2'nci  gün ise Bursa'nın Mudanya İlçesi'nin Trilye Koyu'nda yapıldı. Koydaki şamandırayı bir an önce dönüp bitiş hattına gelmek isteyen ekiplerin mücadelesi ilgiyle izlendi. Ekipler, yarışın bitiminde törenle ödüllerini aldı.

'DESTEK OLMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUZ'

Yarışın sponsoru Eker Süt Ürünleri A.Ş. Genel Müdürü ve aynı zamanda Yayık Ayran teknesinin kaptanı Ahmet Eker, "Orient Express VI, Moda-Trilye parkurunun rekorunu kırdı. İkinci günde de rüzgar yine bizi üzmedi. Çok rekabetçi ve çekişmeli ortamda güzel bir yarış oldu. Amacımız Trilye'nin yelken için bir destinasyon merkezi olması. Bu nedenle Bursa'yı, Trilye'yi, İstanbullu yelkencilerle buluşturmak bizim için önemli. Yarışlara her sene katılım artıyor. Olympos Regatta yarışına ev sahipliği yapmaktan ve destek olmaktan çok mutluyuz" dedi.

GÜZEL BİR ORGANİZASYON

Ford Otosan Takımı Kaptanı Oğuz Ayan ise yarışları her sene heyecanla beklediklerini belirtti, "Organizasyon her geçen gün kendini daha da ileriye götürüyor. Kaliteli bir yarıştı" diye konuştu. Cheese ENKA Takım Kaptanı Levent Peynirci ise, "En sevdiğim yarışlardan birisi. Güzel bir organizasyon oluyor. Özellikle Trilye'de ortam da çok güzel" yorumunu yaptı.



Moda-Trilye Etabı Sonuçları;

IRC-I: 1. Orient Express VI, 2. Borusan Racing - Çılgın Sigma, 3. ENKA Cheese

IRC-II: 1. EKER Yayık Ayran, 2. LOGO, 3. MNG Kargo Sail Team

IRC-III: 1. Permolit Electron, 2. Alfasail Falcon, 3. Venus Team

IRC-IV: 1. SELAN, 2. IBS - 40 Plus, 3. Ada-Pupa Adrenalin

TRLYE YARIŞI SONUÇLARI:

IRC-I: 1. FORD Otosan - Fenerbahçe, 2. ENKA Cheese, 3. Orient Express VI

IRC-II: 1. EKER Yayık Ayran, 2. LOGO, 3. TÜPRAŞ Alize

IRC-III: 1. Permolit Electron, 2. Uniq2go - Hangover, 3. Happyhour - Dönence

IRC-IV: 1. IBS - 40 PLUS, 2. SELAN, 3. Ada-Pupa Adrenalin

Yarışların son etabı Trilye-Moda arasında yapılacak. Yelkenciler için 14 Ağustos akşamı Moda Deniz Kulübü'nde ödül töreni düzenlenecek.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.08.13 13:29 - Son Güncellenme: 2017.08.13 13:29 - HABER MERKEZİ
A