Bursa'da yaşayan eğitimci yazar Ertaş'ın gözünden Ahmet Hamdi Tanpınar

Bursa'da yaşayan eğitimci yazar Ertaş'ın gözünden Ahmet Hamdi Tanpınar

Bursa'da yaşayan eğitimci yazar Mehmet Akif Ertaş, Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği "Tanpınar'ı Sevmek?" söyleşisinde okurlarıyla buluştu. 

2018.02.14 11:53 - Son Güncellenme: 2018.02.14 11:53 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da yaşayan eğitimci yazar Ertaş'ın gözünden Ahmet Hamdi Tanpınar

"Tanpınar'ı Sevmek?" kitabını kaleme alan Mehmet Akif Ertaş, Akkılıç Kütüphanesi'nde okurlarıyla buluştu. Nuri Demirci'nin sorularıyla gerçekleştirilen söyleşide, Mehmet Akif Ertaş, Tanpınar'ın "Huzur" ve "Saatleri Ayarlama Enstitüsü" kitaplarını ele aldı.

Ertaş, Tanpınar'ın farklı yönlerini okurlarıyla paylaştı. Ertaş, "Tanpınar, birçok disiplinin bir arada ve ortak paydada buluşmasını isteyen ve kendisini zaafa düşürmeyecek bir okur istiyor. Mesela Saatleri Ayarlama Enstitüsü'nde bir enstitü yok. O bir enstitüyü muhayyile üzerinden şekillendirmiş. Aydaki Kadın kitabında da 'Bir gün teknoloji ilerlesin de aya gitsem' diyen bir kadın yok. Yani siz bilindik anlamda akılcılığı devreye sokup Tanpınar'a yanaşamazsınız. Tanpınar, naif bir kişilik, bunu öncelikle belirtmek gerekiyor. O naifliği muhayyileden de kaynaklanıyor. O muhayyilede bir bacak var, o bacaktan bile bin tane bacak çıkabilir" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.02.14 11:53 - Son Güncellenme: 2018.02.14 11:53 - HABER MERKEZİ
A