Bursa'da "Yaşananlar Boşuna Değil - Perşembe Söyleşileri"

Bursa'da "Yaşananlar Boşuna Değil - Perşembe Söyleşileri"

Bursa Barosu ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Yaşananlar Boşuna Değil - Perşembe Söyleşileri" 25 Ocak 2018 Perşembe günü Gazeteci Levent Gültekin ile başlıyor. Söyleşi, Perşembe günü saat 20.00'de Nilüfer Konak Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

2018.01.23 17:15 - Son Güncellenme: 2018.01.23 17:15 - Bursa Bölge
A
Bursa'da "Yaşananlar Boşuna Değil - Perşembe Söyleşileri"

Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Aykut Güngör, derneğin Kültürpark'taki lokalinde düzenledikleri basın toplantısında, söyleşi programını açıkladı. Aykut Güngör'ün sunuş konuşmasından sonra Gürkan Altun, Bursa Barosu'nun, 109 yıllık tarihi boyunca hep hukukun üstünlüğünden, dolayısıyla insan haklarından yana olduğunu hatırlattı. Altun şöyle konuştu:

"Yüzyılın son çeyreğinde ülkemizde siyasi iktidarlar, gerek insan hakkı ihlalleri, gerek çevre katliamlarına karşı tavır sergileyen demokratik kitle örgütlerinin sadece mesleki sorunlarla ilgilenebileceğini yasal zorunluluk haline getirmişler ve başta barolar olmak üzere akademik meslek odalarının kamusal yanlışlıklara karşı dava açma ehliyetini ellerinden almışlardır. Bu elbette biz hukukçuların, siz gazetecilerin yapılan yanlışlıklar karşısında tümüyle sessiz kalacağı anlamına gelmiyor. Bursa Barosu, davacılar arasında yer alamasa bile ilgili meslek odaları ile dayanışma içinde, Bursa ve ülkemizin geleceği için mücadeleye devam etmektedir, edecektir de...

"Yaşananlar boşuna değil"

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi'nin yıllardır süregelen Perşembe Söyleşileri de Bursalıları aydınlarla buluşturarak demokratik yaşama katkı sunan bir proje... Bursa Barosu da Sayın Ali Arabacı'nın başkanlığındaki 1996-1999 döneminde "Yaşananlar Boşuna Değil" başlığı altında toplantılar düzenlemişti. Bu toplantılarda, bugün bazıları vefat etmiş olan Türkan Saylan, Tarık Akan, Genco Erkal, Fikret Hakan, Nevzat Şenol, Deniz Türkali, Feyza Hepçilingirler, Timur Selçuk, İsmail Nacar, Hale Soygazi, Sırrı Sakık, Doğu Ergil, Işın Çelebi, Yavuz Top, İsmail Gülgeç, Semih Balcıoğlu ve Tuncel Kurtiz gibi aydınlar Bursalılarla buluşmuştu.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Sayın Aykut Güngör'ün, söyleşileri Bursa Barosu ile birlikte gerçekleştirme çağrısına açıkçası çekincesiz evet dedik. Zira ÇGD Bursa Şubesi'nin bu tür organizasyonlarda tecrübesi tartışılmaz. Hem ÇGD, hem Bursa Barosu, toplumsal sorumluluğu aynı doğrultu ve ağırlıkta olan meslek örgütleridir. Bu anlamda hem gazeteci dostlarımız, arkadaşlarımız, hem daha çağdaş, daha gelişmiş, insan hak ve özgürlükleri açısından daha ileride bir ülke özlemi duyan avukat meslektaşlarımızın, bu toplantılara ilgi göstereceğini umuyoruz.

Popüler isimler Bursalılarla buluşacak

Hepimiz biliyoruz ki, Türkiye'de toplum ikiye bölünmüş, iktidardan yana olmayanlar sindirilmiş, medyanın hemen hemen tamamı iktidarın sesi haline getirilmiş, muhalefetin sesi kısılmış, ülke korku imparatorluğu haline gelmiştir. Bu ülkede yanlış giden bir şeylere itirazımız varsa bunu dillendirmeli, dillendirenleri dinlemeliyiz. O nedenle, başta Bursalı avukatlar, meslektaşlarım olmak üzere tüm vatandaşları Bursa Barosu ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi işbirliğiyle düzenlenen 'Yaşananlar Boşuna Değil - Perşembe Söyleşileri'ni izlemeye davet ediyoruz."

Altun son olarak Perşembe Söyleşileri'nin programını açıkladı. Konuklar ve söyleş tarihleri şöyle:

25 Ocak 2018 Levent Gültekin, 8 Şubat 2018 İsmail Beşikçi, 22 Şubat 2018 İbrahim Kaboğlu ve  Ömer Faruk Gergerlioğlu, 27 Şubat 2018 Bennu Yıldırımlar ve Pelin Batu, 23 Mart 2018 Banu Avar, 11 Nisan 2018 Ahmet Telli, 25 Nisan 2018 Renan Bilek, 10 Mayıs 2018 Ercan Kesal, 24 Mayıs 2018 Ayşe Kulin...

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.01.23 17:15 - Son Güncellenme: 2018.01.23 17:15 - Yaman Kaya
A