Bursa'da yaralanan rehine olayı anlattı

Bursa'da yaralanan rehine olayı anlattı

Cezaevi firarisi Yakup D. tarafından rehin alındıktan sonra bacağından vurularak yaralanan Mehmet Macit Mekikçi olayı anlattı.

2018.04.14 21:51 - Son Güncellenme: 2018.04.14 22:15 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da yaralanan rehine olayı anlattı
01:44 Bursa'da yaralanan rehine olayı anlattı

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da yaralanan rehine olayı anlattı

01:22 Bursa'da çocuklarını göremeyince kayınvalidesi ve kayınpederini yaralayarak evi ateşe verdi

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da çocuklarını göremeyince kayınvalidesi ve kayınpederini yaralayarak evi ateşe verdi

03:01 Bursa'da rehine krizi sona erdi

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da rehine krizi sona erdi

Cezaevi firarisi Yakup D. tarafından rehin alındıktan sonra bacağından vurularak yaralanan Mehmet Macit Mekikçi olayı şöyle anlattı:

"Pazar yerinde kayınpederini vurduktan sonra eve geldi. Ben de aynı binada oturuyorum kayınpederinin ev sahibiyim. Beni rehin aldı, silahı kafama dayayıp bahçeye çıkardı. Sonra evi ateşe verdi, ahşap ev hızla yanmaya başladı. Dışarıda bir sürü polis varmış, benim haberim yoktu. İkna etmeye çalıştım, beni bırakması için ama dinlemedi. Evin patlayacağını söyledim öyle dışarı çıkmayı kabul etti. Beni dışarıya çıkardı, sokağın başına kadar götürdü. Polisler de arkamızdan geldi. 2 saat polis dil döktü ama ikna olmadı. Sonra ne olduysa ben yerde otururken beni vurdu. Sağ dizimden yaralandım, sonra da polisler onu etkisiz hale getirdi." 

Olay, Osmangazi'ye bağlı Sırameşeler Mahallesi'nde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Ankara'daki cezaevinden kaçan Yakup D. (27) adlı kişi, kayınpederi Mahmut Çiftçi'yi (50) parkta silahla vurarak öldürdü.

Daha sonra kayınpederinin oturduğu eve giden zanlı, burada ev sahibi Macit M. ile karşılaştı. Ev sahibini pompalı tüfekle rehin alan şahıs, ardından evi ateşe verdi. 

Ev alev alev yandı 

Dumanların kısa sürede yükselmesiyle ev alev alev yandı. Daha sonra Yakup D., elinde tüfeğiyle rehineyi mahallenin başına getirdi. Polisin bütün çabalarına rağmen şahıs ikna olmadı. Uzun uğraşlar sırasında zanlının elindeki silah ateş alınca, rehine Macit M. ayağından vuruldu.

Yakup D. ise burada gözaltına alınırken, yaralı Macit M. de ambulansla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Öte yandan Yakup D., eşinin kendisini aldattığını ileri sürdü. Bunun üzerine cezaevinden firar eden zanlının, Bursa'ya geldiği öğrenildi. Polisin, olay yerinde incelemesi sürüyor. O sırada Polis Özel Harekat ekipleri tarafından yakalanan şahıs, gözaltına alındı.Olayı izleyen mahalle sakinleri şüpheliyi linç etmek istedi. polisler güçlükle ayırdı.

Bursa'da rehine krizi kanlı bitti haberini okumak için tıklayınız...

Bursa'da rehine krizi kanlı bitti!

İLGİLİ GALERİ

Bursa'da rehine krizi kanlı bitti!

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.04.14 21:51 - Son Güncellenme: 2018.04.14 22:15 - HABER MERKEZİ
A