Bursa'da üretici ile tüketiciyi buluşturan proje

Bursa'da üretici ile tüketiciyi buluşturan proje

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Armutköy Mahallesi'nde kurulan ve 16 ova köyünde yetiştirilen ürünlerin doğrudan tüketiciyle buluşmasını sağlayan Üretici Pazarı'nı gezdi. 

2018.04.17 11:16 - Son Güncellenme: 2018.04.17 11:20 - Bursa Bölge
A
Bursa'da üretici ile tüketiciyi buluşturan proje

Osmangazi Belediyesi tarafından Armutköy Mahallesi'nde 21 bin 500 metrekarelik bir alan üzerine kurulan Üretici Pazarı, çiftçi ile tüketiciyi doğrudan buluşturan örnek bir proje.

16 ova köyünde yetiştirilen ürünlerin doğrudan satışının yapıldığı pazarda, ovada yer alan her köyün 10 metrekarelik kendine ait satış ünitesi yer alıyor. Osmangazi Belediyesi bu proje ile Türkiye'nin en verimli topraklarının bulunduğu Bursa Ovası'nda gerçekleştirilen tarımsal faaliyeti hareketlendirirken, yetiştirilen ürünlerin doğrudan satışını sağlayarak üreticiye de büyük destek sağlamış oldu. 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ile birlikte Üretici Pazarı'nı gezerek üreticiler ile bir araya geldi. Proje hakkında açıklama yapan Başkan Dündar, "Üretici Pazarı, Osmangazi'ye bağlı ova köylerimizde yetiştirilen ürünlerin pazarlama noktasında, köylümüze destek olmak için geliştirdiğimiz bir proje. Bu projemizin temel hedefi, ova köylerimizde yetişen ürünlerin doğrudan tüketiciyle buluşmasını sağlamak. Şuan burada köylerimizde üretilen süt, yumurta ve benzeri ürünler satılıyor. Birkaç hafta sonra meyvelerinde yetişmesiyle birlikte burası daha da hareketlenecek ve ürün zenginliği yaşanacaktır. Üretici Pazarı, yeni bir ticari merkez oldu ve daha da gelişecektir. Yaz kış bölgeye özgü ürünler burada satılacak. Vatandaş taze sebze meyve almak için burayı tercih edecektir. Osmangazi Belediyesi olarak bu projenin daha iyi olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hem çiftçimizin hem de vatandaşlarımızın bu projeyi sahiplenerek en verimli şekilde kullanılmasını istiyoruz" dedi. 

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de, "Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar, ovamızın en güzel ve bereketli yerinde bir ticari merkez inşa ederek köylülerin hem hayvancılık faaliyeti hem de tarlada ürettikleri ürünleri doğrudan tüketiciyle buluşturmasını sağlamış. Vatandaşlarımız da bu proje ile taze sebze ve meyvelere ulaşabiliyor. Hem üreticinin hem de tüketicinin bu projeden dolayı mutlu olması bizleri de mutlu etti. Başkanımız Mustafa Dündar'a da bu önemli çalışmayı yaptığı için teşekkürlerimi sunuyorum. Emeği geçen tebrik ediyorum" diye konuştu. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.04.17 11:16 - Son Güncellenme: 2018.04.17 11:20 - Gülcan Tekin
A