Bursa'da üre tesisine meclisten yeşil ışık

Bursa'da üre tesisine meclisten yeşil ışık

Bursa Gemlik Belediye Meclisi'nin şubat ayı toplantısı yapıldı. 

2018.02.08 14:50 - Son Güncellenme: 2018.02.08 14:50 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da üre tesisine meclisten yeşil ışık

Toplantıda Gemlik Gübre'nin üre tesisi başta olmak üzere pek çok konu görüşüldü. Mecliste, Gemlik Gübre Fabrikası tarafından kurulacak olan ve çevreci fabrika olarak lanse edilen üre tesisi için yerli ve milli vurgusu yapıldı. Tesisin çevreci bir tesis olduğunun altını çizen Hakan Güngör, ''Herhangi bir kapasite artışı getirmeyecek. Tamamen yerli ve milli olacak. İthalat konusunda da önemli düşüş sağlanacağından dolayı ülkemize önemli katkı sağlayacak'' dedi.

Konu ile alakalı söz alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ''Yatırımın karşısında olduğumuz bazıları tarafından iddia ediliyor. Daha önce bu firma kömürle çalışan santral yapmak istedi, karşı durduk. Sağlığımızı ve çevremizi koruduk. Çevreyi korumak, insan hayatını düşünmek, yatırımın karşısında olmak demek değildir. Bu tesis çevreci ise destekleriz. Çevreye zarar veren çalışmaların da karşısında oluruz'' şeklinde konuştu.

Gemlik Belediyesinde geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan imar yolsuzluğu ile alakalı konu da MHP'nin teklifiyle gündeme geldi. Büyükşehir'den gelen müfettişin sadece kıdem engelleme cezasını yetersiz bulan meclis üyeleri, üç partinin de iştirakiyle ortak komisyon kurulmasını ve yolsuzluğun incelenmesini, aynı zamanda da İçişleri Bakanlığından müfettiş getirilmesini istedi.

Motokros alanının bulunduğu bölgede bir meclis üyesine ait arsanın kamulaştırılması da gündeme geldi. Tribün olarak da mevcutta kullanılan arsa ile alakalı yerinde inceleme yapılarak karar verilmesi sebebiyle öneri komisyona geri çekildi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.02.08 14:50 - Son Güncellenme: 2018.02.08 14:50 - HABER MERKEZİ
A