Bursa'da Umuda Spor Huzura Skor projesi

Bursa'da Umuda Spor Huzura Skor projesi

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (DOSABSİAD) 2011 yılından beri paydaşlarıyla birlikte düzenlediği 'Umuda Spor Huzura Skor' projesinin 8.'sinin açılışı büyük bir coşkuyla yapıldı.

2019.01.14 12:06 - Son Güncellenme: 2019.01.14 12:07 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da Umuda Spor Huzura Skor projesi

DOSABSİAD'ın, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Bursa Valiliği, Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve DOSAB iş birliğiyle düzenlediği 'Umuda Spor Huzura Skor' projesinin 2019 dönemi açılışı, DOSABSİAD Konferans Salonunda yapılan ve yoğun bir katılıma sahne olan programla gerçekleştirildi.

Açılış programına; Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hamdi Öğüt, Bursa İl Emniyet Müdürü Osman Ak, DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öztürk, Bursa Trafik Vakfı Başkanı Galip Sakder, DOSABSİAD ve DOSAB'ın Yönetim Kurulu Üyeleri, iş adamları, emniyet teşkilatı, projede yer alan ve alacak çocuklar ile aileleri katıldı.

"Umarım diğer illere de örnek olur"

Programın açılışında konuşan DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öztürk, "8 yıldır aralıksız olarak sürdürdüğümüz projemizin birinci önceliği, çocuklarımızın bedensel, ruhsal ve sosyal yönden kendini geliştirmiş, ailesi ve toplum tarafından benimsenen, milli ve manevi değerleri yükselmiş faydalı bireyler olarak topluma katılmalarını sağlamaktır. Çok faydalı olduğuna inandığımız ve çok olumlu geri dönüşler aldığımız projemizin diğer illere de örnek olması en büyük arzumuz" dedi.

Öztürk, "Seçilen çocuklarımızın profesyonel eğitmenler eşliğinde spor eğitimi ve kültürünü almaları, planlanan ve uygulanan sosyal ve kültürel içerikli etkinlikler ile şehir içinde ve şehir dışında Bursa'mızı ve ülkemizi tanıtıcı geziler yapılması, yeni hedef ve uğraşılar kazanmaları, sokakların risklerinden uzaklaşmaları, diğer çocuklarla kaynaşmaları sonucunda topluma daha bilinçli ve sağlıklı bireyler kazandırılmasını amaçlayarak projemizi sürdürüyoruz. Her sene olduğu gibi bu senede çocuklarımızın formaları, ayakkabıları, eşofman, mont ve çantaları eksiksiz olarak dağıtılmıştır. Hepsine başarılar diliyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

"Bu projeyle çocuklarımız sağlıklı bireyler olarak yetişecek"

Programda konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise şunları söyledi: "Bu proje, çocukların topluma kazandırılmasında önemli bir basamak olacak. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın spor eğitimi alarak risklerden uzaklaşmaları ve diğer çocuklarla kaynaşmalarının sağlanacak. Ayrıca proje sayesinde çocuklarımız, sağlıklı bireyler olarak yetişebilecekler. Ülkemizin huzuru ve bekası için çalışan tüm kurumların da gençliğe ve çocuklara yönelik böyle anlamlı projelere imza atmasını diliyoruz. Bugün başlatacağımız proje sayesinde yüzlerce çocuğumuz spora yönlendirilecek."

"2019'da 76 çocuğumuz olacak"

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Engin Akpınar da şöyle konuştu: "30 öğrencimizle başladığımız projemizde şu ana kadar 420 öğrencimizle buluştuk. Projemizin hayata geçirildiği 2011 yılından günümüze kadar projede yer alan çocuklarımızın sosyal yaşamlarının olumlu yönde geliştiği, derslerinde daha başarılı oldukları gerek öğretmenleri gerek aileleri ile yapılan görüşmelerde ortaya çıktı. Ayrıca proje ortaklarımızdan olan Üniversitelerimizle yapılan ölçümlendirme testlerinden elde edilen olumlu sonuçlar projemizi daha da geliştirme adına faydalı olmuştur. Bu dönem 76 öğrenciyle devam edeceğimiz projemizde yarınlarımız için faydalı işler yapacağımıza inanıyoruz. Çocuklarımızın, sportif faaliyetlerin yanı sıra kazanmayı kaybetmeyi, birliği ve beraberliği öğreneceği bu proje, milli ve manevi değerlerine sahip bireyler olarak aynı zamanda devlet ile aralarındaki köprüyü kuvvetlendirme adına önemli olacaktır."

Program, projeye katılan öğrencilerin duygularını aktardığı konuşmalarla sona erdi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.01.14 12:06 - Son Güncellenme: 2019.01.14 12:07 - HABER MERKEZİ
A