Bursa'da Uluslararası Film Günleri Ümit Ünal'la başladı

Bursa'da Uluslararası Film Günleri Ümit Ünal'la başladı

Aykırı Sinema Derneği, Uluslararası Film Günleri'nin açılışını CODA ve Nar filmi ile yaptı. Görkemli açılışta, sinemaseverler Nar'ın yönetmeni Ümit Ünal'la keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

2018.01.11 15:07 - Son Güncellenme: 2018.01.11 15:07 - Bursa Bölge
A
Bursa'da Uluslararası Film Günleri Ümit Ünal'la başladı

Uluslararası Film Günleri ile 3 ay boyunca ülkemizde çekilmiş bağımsız filmler ile dünya sinemasından seçkileri halkı buluşturacak olan Aykırı Sinema, etkinliğin açılışında Nar filminin yönetmeni Ümit Ünal'ı konuk etti.

Kokteyl ile başlayan akşam, yan flüt dinletisi ve tango gösterisi ile devam etti. Muhteşem dans gösterisinin ardından konuklar film salonuna geçti.

"SİNEMA GÜNDEMİ YARATACAĞIZ"

Aykırı Sinema grubu adına sahneye çıkan Serpil Namalan, hayatını kaybeden usta oyuncu Münir Özkul'u anarak konuşmasına başladı. Tüm ekip adına konuklara ilgilerinden dolayı teşekkür eden Namalan şunları söyledi: "Uluslararası Film Günleri ile Bursa'da sinema gündemi yaratmayı umuyoruz. Dünya sinemasından ilgi çekici filmler ile ülkemizde çekilmiş bağımsız filmleri göstereceğimiz bu 3 aylık süreçte, yerli filmlerin yönetmenleri de bizlerle olacak. Antalya Sinema Derneği tarafından seçilen en iyi 10 kısa film ve en iyi 10 kısa animasyon filmi, film günlerimizin önemli bir parçasını oluşturacak. Yine Altyazı Dergisi Yazarı ve Genel Yayın Yönetmeni Fırat Yücel 'Filmleri Eleştirmek', Dokuz Eylül Üniversitesi'nden öğretim görevlisi Burak Bakır 'Sinema ve Psikanaliz' başlıklı konuları ile bizlerle olacak."

"YÖNETMENLERE DESTEK OLMAYI AMAÇLIYORUZ"

Derneklerinin kuruluş bildirgesinin de altını çizen Namalan, "Derneğimizin kuruluş bildirgesinden yer alan bir sözü burada bir kez daha dile getirmek istiyoruz. Ülkemizde kendi çabalarıyla film yapan yönetmenlere destek olmak, filmlerini daha çok izleyiciye ulaştırmak başlıca amaçlarımızdan... Ve umuyoruz ki Bursa Uluslararası Film Günleri, bu amacımıza yönelik önemli bir adım olacak..." dedi.

Namalan'dan sonra sahneye çıkan Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Sibel Özer ise, "Sanatın kendi Nilüfer'de böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyuyoruz. Çok daha fazla sayıda Bursalıyı burada ağırlamayı umuyoruz. Aykırı Sinema Derneği yönetimine ve bu organizasyonda tüm emeği geçenlere Başkanımız Mustafa Bozbey adına tezekkürlerimizi sunuyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından etkinlikte emeği geçenlere plaketleri takdim edildi. Yönetmen Ümit Ünal'a plaketini Fransa Bursa Fahri Konsolosu Mehmet Erbak takdim etti.

Daha sonra ise derneğin kısa film atölyesinde çektiği 'CODA' isimli kısa filmin gösterimine geçildi. Büyük alkış alan filmin akabinde 'Nar' filmi gösterildi. Büyük ilgi gören filmin ardından konuklar yönetmen Ümit Ünal'a film hakkında merak ettiklerini sordu.

Keyifli gerçekleşen söyleşi de Ümit Ünal, Bursalılarla böyle bir etkinlikte buluşmaktan oldukça keyif aldığını belirtti. Aykırı Sinema gecenin sonunda fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.01.11 15:07 - Son Güncellenme: 2018.01.11 15:07 - Aysın Komitgan
A