Bursa'da Türk Haber-Sen'den PTT şubelerinin artırılmasına tepki

Bursa'da Türk Haber-Sen'den PTT şubelerinin artırılmasına tepki

Türk Haber-Sen Bursa Şubesi ,PTT Genel Müdürlüğü'nün 5 bin vatandaşa bir PTT şubesi açma kararını protesto etti. Bursa'daki eylemde şubelerde WC ve özel güvenlikçi olmaması da pankartlarla protesto edildi.

2017.12.07 12:17 - Son Güncellenme: 2017.12.07 14:46 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da Türk Haber-Sen'den PTT şubelerinin artırılmasına tepki

Osmangazi metro istasyonundaki PTT şubesinin önünde postacılar basın açıklaması yaptı. Türk Haber-Sen Şube Başkanı Orhan Avcı, PTT Genel Müdürlüğü'nün 5 bin vatandaşa bir PTT şubesi açma kararını protesto etti. Orhan Avcı, "Bursa genelinde 100 PTT şubesi bulunurken, bu sayı 400 şubeye çıkartılması hedeflenmektedir. PTT yetkilileri, yeterli güvenlik tedbirleri almadan, yeterli fiziki şartları oluşturmadan, yeterli personel istihdam etmeden açacakları yeni şubelerde tek memur çalıştırıp, adeta soygunculara davetiye çıkarmaktadır. Bu da çalışanların sağlığını ve can güvenliğini hiçe saymaktır. Türk Haber-Sen Bursa Şubesi'nin faaliyet alanında bulunan Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde de banka işlemleri yapan mevcut PTT şubelerinde aynı sıkıntılar mevcuttur" dedi.

Avcı, "Tük Haber-Sen Bursa Şubesi olarak daha önceki açıklamalarımızda belirttiğimiz gibi 100 metre, 500 metre arayla şubeler açılmaması gerekir. Yakın şubeler birleştirilsin, en az 4 memur çalışan şubeler olsun, böylece kurumun giderleri azalmış olur. Devletin parası güvence altına alınmış olur. Çalışanlar sosyal haklarını kullanır, soygunlara karşı caydırıcı hale gelir. Her şubeye bir güvenlikçi koyma imkânı bulunabilir. Fiziki altyapısı daha düzgün yapılır. Vatandaş kuyrukta fazla beklemeden daha iyi hizmet almış olur, doğru olan da budur" diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.12.07 12:17 - Son Güncellenme: 2017.12.07 14:46 - HABER MERKEZİ
A