Bursa'da trafikte dijital bilgi dönemi

Bursa'da trafikte dijital bilgi dönemi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kent içi ulaşımda pratik çözümlere imza atarken aynı zamanda, sürücülere, yolculukları boyunca kolaylık sağlayacak uygulamaları da gündeme aldıklarını söyledi.

2018.07.27 15:03 - Son Güncellenme: 2018.07.27 15:07 - Bursa Bölge
A
Bursa'da trafikte dijital bilgi dönemi
06:31 Bursa'da trafiğe drone ile denetim

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da trafiğe drone ile denetim

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ulaşımla ilgili çalışmalarından dolayı olumlu geri bildirimler aldıklarını söyleyerek, "Göreve geldiğimizden bu yana ulaşımda kilit noktalarda önemli adımlar atıyoruz. Vatandaşın hayatını kolaylaştıran uygulamalara ihtiyaçlar doğrultusunda devam edeceğiz" dedi.

Akıllı uygulamalar

Kent içi ulaşımda sürücülerin yolculuklarına destek olacak pratik uygulamaları hayata geçirdiklerini belirten Başkan Aktaş, "Akıllı belediyecilik çalışmalarımızla, ihtiyaç duyulan alanlara çözümler sunuyoruz. Ulaşımda da şimdilik iki noktada kullanıma başlanan dijital sistemde, elektronik mesaj panosuna yansıyan veriler, trafik akışı ve yol durumu hakkında sürücülere pratik bilgi kaynağı oluyor" diye konuştu.

Başkan Aktaş, dijital sistemi şehirdeki bütün ana arterlerde uygulamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Uygulamaya göre, Acemler Kavşağı BUSKİ önünde bulunan elektronik değişken mesaj panosunda, Organize Sanayi Bölgesi, Bademli, Mudanya, Küçük Sanayi ve Uludağ Üniversitesi seyahat süresi bilgileri yansıtılıyor. Mudanya Yolu, Bursa geliş istikameti Ata Bulvarı girişinde bulunan dijital panoya da Acemler, şehir merkezi, Küçük Sanayi ile Uludağ Üniversitesi seyahat süresi bilgileri verilmeye başlandı. Kalibrasyon çalışmalarının devam ettiği sistemle sürücüler, varış noktalarına ne kadar süre içerisinde gidebileceklerini rahatlıkla görebiliyorlar.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.07.27 15:03 - Son Güncellenme: 2018.07.27 15:07 - Gülcan Tekin
A