Bursa'da tepkilerin odağındaki BESAŞ'tan savunma geldi!

Bursa'da tepkilerin odağındaki BESAŞ'tan savunma geldi!

Ekmek fiyatlarını sessiz sedasız zamlayan BESAŞ kamuoyundan gelen büyük tepkilere kulağını tıkamıştı. BESAŞ; alkollü içki satışı yapılan yerlere ekmek vermeme kararına gelen ciddi tepkilereyse bu kez yanıt vermekte gecikmedi. BESAŞ, halkı dinlediğini savundu.

2018.03.20 14:53 - Son Güncellenme: 2018.03.20 15:04 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da tepkilerin odağındaki BESAŞ'tan savunma geldi!
01:52 Bursa'da BESAŞ'ın ekmek kararına tepki!

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da BESAŞ'ın ekmek kararına tepki!

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, BESAŞ'ın alkollü içki satışı yapılan yerlere artık ekmek verilmeyeceğine ilişkin kararına tepki göstermişti. Bursa halkının kaynaklarıyla kurulan BESAŞ'ın kararının kabul edilemez olduğunu ifade eden Akkuş; "Bu uygulama hem Bursa halkının ucuz ekmeğe erişimine hem de esnafın ekmek parasını kazanmasına engeldir. Bu uygulamaya tamamen karşıyız ve konunun takipçisi olacağız" demişti. Akkuş'un yanı sıra sosyal medyada da ekmek fiyatlarına fahiş zam yapan BESAŞ'a tepkiler yoğunlaştı. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BESAŞ, alkol satan yerlere ekmek vermeme kararına ilişkin bir açıklama yayınladı. 

"BESAŞ, halkı dinledi" başlığıyla servis edilen haberde "Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BESAŞ, 'Tek kârımız sağlığınız' düşüncesi doğrultusunda, hizmet adımlarını en sağlıklı ve kaliteli şekilde atmaya devam ediyor." denildi.

"Bursa'nın en büyük, Türkiye'nin ise 3. büyük ekmek üretim tesisi olan BESAŞ Halk Ekmek Fabrikası, 35 yılı aşkın süredir, ürünlerini, hijyenik ortamda hazırlayıp en sağlıklı ve kaliteli şekilde Bursalılara ulaştırıyor. Her yıl genişleyen hizmet ağı ve zengin ürün yelpazesi ile BESAŞ, sağlıklı ürünlerinin en uygun koşullar altında halka ulaşması konusunda da hassasiyetini koruyor." ifadelerine yer verilen açıklamada şunlar savunuldu:

"Vatandaşların talep ve önerilerine değer veren BESAŞ bünyesinde alınan karar doğrultusunda, 2016 yılından bu yana alkollü içecek satışı yapan marketlerin bayilik talepleri kabul edilmiyor. Vatandaşların ekmek almaya gönderdiği çocuklarının marketlerde alkolle tanışmanın önüne geçilmesini amaçlayan uygulama halktan yoğun destek buluyor.

Devlet tarafından sağlığa zararlı uygulamalara yönelik yapılan düzenlemeler ve sosyal hassasiyetler dolayısıyla konuya titizlikle yaklaşan BESAŞ, yeni bayilik başvurularında da 2 yıldır uygulanan hassasiyeti, mevcutta alkol satışı yapan bayilerine de ulaştırdı. Bu kapsamda alkol satışı da yaptığı tespit edilen mevcut bayilere tebligat yapıldı ve yeni uygulamaya uyum sağlamaları için süre tanındı."

İlgili sürenin sonunda alkol satışına devam eden bayilere ekmek sevkiyatının durdurulacağına yönelik işlemlere başlanacağı kaydedildi.

Büyükşehir Belediyesi'nin şirketi BESAŞ ekmeğin ücretini Ocak ayında 1 liradan bir lira 25 kuruşa çıkarmıştı!

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.03.20 14:53 - Son Güncellenme: 2018.03.20 15:04 - HABER MERKEZİ
A