Bursa'da tayini çıkan hakim ve savcılara veda yemeği düzenlendi

Bursa'da tayini çıkan hakim ve savcılara veda yemeği düzenlendi

Bursa İnegöl Adliyesinde görev yapan ve son kararname ile tayinleri çıkan 3 Hakim ve 7 Savcı için veda yemeği düzenlendi. Belediye Başkanı Alper Taban'da yemeğe katılarak İnegöl'e hizmet eden Hakim ve Savcılara teşekkürlerini iletip İnegöl'ün anısını yaşatacak hediyeler takdim etti.

2018.08.01 09:42 - Son Güncellenme: 2018.08.01 09:43 - Bursa Bölge
A
Bursa'da tayini çıkan hakim ve savcılara veda yemeği düzenlendi

İnegöl Adliyesinde görev yapan 3 Hakim ve 7 Savcı, çıkan son kararname ile farklı şehirlere tayin oldu. İnegöl adliyesi tarafından tayini çıkan Hakim ve Savcılar için veda yemeği düzenlendi. İlçe protokolünün yoğun katılım gösterdiği veda yemeğine, Belediye Başkanı Alper Taban'da katılarak şehrimize hizmet eden Hakim ve Savcılara teşekkürlerini iletti.

BU ORTAMI SAĞLAMAK HER ADLİYEYE NASİP OLMAZ

Salı akşamı Royal Otelde gerçekleştirilen veda yemeğinde, İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya İnaç yemek sonrası kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Bir yandan hüzün beslediklerini, bir yandan da mutlu olduklarını ifade eden İnaç; "Arkadaşlarımızı Türkiye'nin çeşitli şehirlerine gönderiyoruz. Bu anlamda güzel bir aile olduğumuzu görüyorum. Bu ortamı sağlayabilmek her adliyeye nasip olmaz. İnşallah bundan sonraki süreçte de gelen arkadaşlarımızla aynı ortamı sağlarız. Dilerim ki sizler de gittiğiniz yerlerde aynı ortamı bulursunuz" ifadelerinde bulundu.

İNEGÖL'E DEĞER KATTINIZ

Veda yemeğine katılan Belediye Başkanı Alper Taban ise yaptığı konuşmada; güzel bir gecede, hüzün olarak adlandırılsa da aslında son gibi gözüken yeni bir başlangıcı yaşadıklarını dile getirdi. Tayinin memuriyette kaçınılmaz bir gerçek olduğunu dile getiren Başkan Taban; "Memuriyette bunlar olan şeyler. Ayrılıklar tabi zor. Burada güzel ilişkiler ve dostluklar kuruluyor ama bir anda gelen bir yazıyla görev yerleri değişiyor. Bizler dışarıdan bakan bir göz olarak İnegöl Adliyesinin güzel bir aile olduğunu görüyoruz. İnegöl'e değer kattığınızı ifade edebilirim. İnegöl gerçekten bereketli topraklar. Şehrimizde yaşayan insanlar iyi niyetli, güzel insanlar. Buradaki ilişkiler hep samimi ve dostanedir. İnşallah sizler için de bu böyle olmuştur. Yeni görev yerlerine gidecek Hakim ve Savcılarımızı kutluyorum. Sizleri daha iyi yerlerde görmek istediğimizi de ifade etmek istiyorum. Çünkü ülkemizde bir 15 Temmuz vakası yaşadık ki bu noktada nitelikli, donanımlı, vatanını milletini seven insanların önemi de ortaya çıkmış oldu. İnşallah bundan sonra çok daha iyi yerlerde sizleri görürüz. Ben tekrar yeni görev yerlerine atanan Hakim ve Savcılarımızı kutluyorum, başarılar diliyorum" dedi.

DEVLETİMİZİN İŞARET ETTİĞİ YER BİZİM İÇİN EMİRDİR

Veda yemeğinde kürsüye son çıkan isim ise Kaymakam Ali Akça oldu. "Bizlerin adı memur, soyadımız tayin" sözleriyle konuşmasına başlayan Akça; "Memur olduğunuzda bu işler ister istemez bizler için kaçınılmaz oluyor. Ben mesleğe başladığımda 1992 yılıydı, arada 26 yıl geçti. Geçmişte bizlerin tayinleri Hakim ve Savcılarımıza göre biraz daha hızlı oluyordu. Ama bu son tayinlere bakınca, bütün Hakim ve Savcılarımız leyleği havada görmüş ama o leylek hiç yere inmiyor. Devletimiz nereyi işaret ederse, oraya gitmek bizler için bir tercih değil emir oluyor. Dolayısıyla ben tayini çıkan değerli Hakimlerimiz ve Savcılarımıza tayinlerinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yeni görev yerlerinde aileleriyle birlikte inşallah en az İnegöl'de oldukları kadar mutlu olurlar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından tayini çıkan Hakim ve Savcılara İnegöl Adliyesi ve İnegöl Belediyesi'nin hazırladığı hediyeler takdim edildi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.08.01 09:42 - Son Güncellenme: 2018.08.01 09:43 - Gülcan Tekin
A