Bursa'da tanzim satışları beklemeye alındı  (ÖZEL HABER)

Bursa'da tanzim satışları beklemeye alındı  (ÖZEL HABER)

Sebze meyve fiyatlarındaki ateşi düşürmek için başlatılan tanzim satış uygulamasında İstanbul ve Ankara'dan sonra gözler Bursa'ya çevrildi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursada Bugün'e yaptığı açıklamada, "Maliye Bakanlığımızdan uygulamayı başlatmamız için henüz bir talimat gelmedi. Hazırlıklarımızı tamamladık, görüşmelerimizi zaten gerçekleştiriyoruz ancak şuan beklemedeyiz" dedi.

2019.02.13 10:14 - Son Güncellenme: 2019.02.13 10:16 - Bursa Bölge
A
Bursa'da tanzim satışları beklemeye alındı  (ÖZEL HABER)
02:11 Bursa'da tanzim satışları beklemeye alındı  (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da tanzim satışları beklemeye alındı  (ÖZEL HABER)

BURCU SEKMEN - SEFA BALABAN / BURSADABUGUN

Söz konusu uygulamaya ilişkin çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bakanlıkla gerçekleştirdiği son görüşme neticesinde 'beklemede kalın' dendiğini iletti. Tanzim satışlarının Bursa'da hayata geçirilmesi ile belirlenmiş herhangi bir tarih olmadığına dikkat çeken Alinur Aktaş, "Tanzim satışlarla ilgili yanlış bilinenler var. Öncelikle bu uygulamada ürünler gidip halden falan alınmıyor. Tarım Kredi Kooperatiflerinin marifetiyle temin ediliyor yani tamamen Maliye Bakanlığı'nın kontrolünde yapılıyor.

Şu anda İstanbul ve Ankara'da uygulanıyor. Bizler de Bursa'da uygulayabilmek için şehrin doğu, batı ve merkezinde 3 ana noktaya ilave 7 noktada ekleyerek bunu yapabiliriz dedik. Maliye Bakanı Yardımcımız Nurettin Nebati ile gerçekleştirdiğimiz son görüşmede ise 'beklemede kalın' dendi. Biz yine pazarcılarımızla, halcilerimizle görüşeceğiz ancak bu görüşmeler bizim rutin görüşmelerimizden biri olacak. Tanzim satışların başlatılması adına belirlenmiş bir gün yok" diye açıkladı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.02.13 10:14 - Son Güncellenme: 2019.02.13 10:16 - Cemile Köseoğulları
A