Bursa'da sürücülere drone ile denetim

Bursa'da sürücülere drone ile denetim

Bölge Trafik ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nce drone ile sürücüler üzerinde uygulama yapıldı. Hatalı sürüler hakkında yasal işlem uygulandı.

2018.10.05 16:36 - Son Güncellenme: 2018.10.05 16:37 - Bursa Bölge
A
Bursa'da sürücülere drone ile denetim
01:46 Bursa'da sürücülere drone ile denetim

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da sürücülere drone ile denetim

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüz sorumluluk alanında bulunan, Otoyollar ve şehirlerarası karayollarında trafiğin yoğun olduğu güzergahlar üzerinde, "Sağ Şeritte veya Bankette Uygunsuz Durumda Bekleme, Ağır Taşıtların Uygunsuz Şerit Kullanımı, Tehlikeli Şerit Değiştirme-Makas Atma, Hatalı Sollama, Emniyet Şeridi İhlali, Yakın Takip, Karayolu Üzerinde Zorunlu Haller Dışında Duraklama/Park Etme vb." trafik ihlallerinin oluşabilecek ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazalarının önüne geçilmesine yönelik insansız hava aracı (DRONE) ile sürücüler üzerinde uygulama yapıldı. Yapılan denetimler neticesinde Karayolları Trafik Kanunu ve bağlı yönetmeliğine istinaden kural ihlalinde bulunduğu tespit edilen araç sürücülerine ilgili kanunun maddelerince gerekli yasal işlem yapıldı."

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.10.05 16:36 - Son Güncellenme: 2018.10.05 16:37 - Gülcan Tekin
A