Bursa'da simit zammının eli kulağında

Bursa'da simit zammının eli kulağında

Artan un ve susam fiyatlarından dolayı Bursa'da da önümüzdeki günlerde simite zam yapılacak. Simit zammı ile ilgili konuşan Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar, zammın birkaç gün içinde vatandaşları düşünerek yapacaklarını söyledi.

2018.10.01 08:33 - Son Güncellenme: 2018.10.01 08:48 - Bursa Bölge
A
Bursa'da simit zammının eli kulağında
01:57 Bursa'da simit zammının eli kulağında

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da simit zammının eli kulağında

SEFA BALABAN/BURSADABUGUN.COM
Artan susam ve un fiyatlarından dolayı Türkiye'nin birçok ilinde simite zam yapıldı. Bursa'da henüz simite zam yapılmadı ancak Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar, birkaç gün içinde zammın yapılacağını açıkladı. Esnafın zor durumda olduğundan bahseden Pınar, "Ülkemizde artan un ve susam fiyatları esnafımızı büyük ölçüde sıkıntıya soktu. Şuanda Bursa'da 19 liraya susam satılmakta. Bundan 1 ay önce aynı susam 10 liraya satılıyordu. Hammaddeye ani bir zam geldiği için biz de esnaf olarak büyük bir sıkıntıdayız. Bu sıkıntıyı aşmamız için haliyle bizim de zam yapmamız gerekiyor, esnafımız zor durumda. Minimum bir zam yapmak istiyoruz" dedi

"Vatandaşı düşünmek zorundayız"

 Şuanda simitin 2 lira olması gerektiğinin altını çizen Pınar, "Biz bunu 2 lira yapmayacağız çünkü tüketicileri de düşünmek zorundayız. Biz halk ile iç içeyiz. Esnafımız zor durumda. Maaliyetler çok yükseldi. İşletmelerin kaliteli ve hijyene uyarak üretim yapmaları için azami bir şekilde zam yapmamız gerekiyor. Önümüzdeki günlerde de bu zammı yapacağız. Simit 2 lira olmayacak ancak bunun biraz altında olacak. Şuanda çalışmalar devam ediyor, tam rakam veremiyoruz. 2 lira olmayacak bunun garantisini veriyorum" ifadelerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.10.01 08:33 - Son Güncellenme: 2018.10.01 08:48 - Şeyma Nur Sezgin
A