Bursa'da Selçuk Hatun Termal Tesisi kasımda açılıyor

Bursa'da Selçuk Hatun Termal Tesisi kasımda açılıyor

Bursa Yıldırım'da ilçeye kazandırılan Selçuk Hatun Termal Tesisi kasım ayında kapılarını açıyor. 

2017.07.18 14:40 - Son Güncellenme: 2017.07.18 14:46 - Bursa Bölge
A
Bursa'da Selçuk Hatun Termal Tesisi kasımda açılıyor

Bursa Yıldırım'da Yunusemre Mahallesi'nde 3 bin 730 metrekare kullanım alanına sahip olacak şekilde inşa edilen Selçuk Hatun Termal Tesisi'nin bünyesinde spor salonu, Türk hamamı, yüzme havuzları, hidro ve peleidoterapi merkezleri, çamur odası, alternatif tıp uygulamaları merkezi, kafeterya, sauna, aile banyoları, soyunma ve dinlenme odaları, buhar odası ve kar odası gibi birimler bulunuyor.

Dünyada ve Türkiye'de son yıllarda trendi hızla yükselen sağlık turizminin turizm pastasındaki payının her geçen gün arttığını hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Sağlık turizminin tıp, termal, yaşlı ve engelli gibi eğilimlerini göz önüne bulundurduğumuzda Yıldırım'ın önemli bir potansiyele sahip olduğunu görüyoruz. Bursa'nın en önemli sağlık tesislerini bünyesinde bulunduran ilçemizin ilk termal tesisi olan Selçuk Hatun Termal Tesisi'ni Yıldırım'a kazandırıyoruz. Bu tesisimiz sadece İlçemize değil Bursa'ya önemli değer katacak. Yine Cumalıkızık, Zeyniler gibi önemli doğal zenginlikleri bünyesinde barındıran Yıldırım'ın sağlık turizmindeki payı her geçen gün artıyor. Sağlık turizmi konusunda dünyanın en önemli ülkelerinden birisi olan Türkiye'de, Yıldırım'ın bu alanda hak ettiği payı alması için çalışıyoruz" dedi.

Selçuk Hatun Termal Tesisi'nin açılışı için gün saydıklarını aktaran Başkan Edebali, tesiste alternatif tıpla ilgili uzman hekimlerin kontrolünde sağlık hizmeti verileceğini söyledi. Termal şehri olan Bursa'da, Yıldırımlıların yürüme mesafesinde bu nimetten yararlanacağını dile getiren Başkan Edebali, "Yap-işlet-devret modeli ile kazandıracağımız tesisi Kasım ayında vatandaşlarımızın hizmetine açmayı hedefliyoruz. Başka şehirlere giderek kendilerine şifa arayan insanlarımız, Yıldırım'a kazandıracağımız bu merkezde en ehil hekimlerden fizik tedavi, alternatif tıp ve termal hizmetler alırken, fitness salonları, yeme-içme ve dinlenme alanlarıyla kendi şehirlerinde tedavi olabilecek. Altyapı ve diğer donanım olanaklarının en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü tesiste insanlarımıza konforlu bir sağlık hizmeti sunacağız" ifadelerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.07.18 14:40 - Son Güncellenme: 2017.07.18 14:46 - Aysın Komitgan
A