Bursa'da şehitler için lokma dağıttırınca şüphelilerle uzlaştı

Bursa'da şehitler için lokma dağıttırınca şüphelilerle uzlaştı

Bursa'da yerlere ekmek kırıntısı döküldüğü iddiasıyla yargıya taşınan olayda iki tarafın uzlaşmasının ardından şehitler adına 500 kişilik lokma döküldü.

2017.12.07 14:08 - Son Güncellenme: 2017.12.07 15:04 - Bursa Bölge
A
Bursa'da şehitler için lokma dağıttırınca şüphelilerle uzlaştı
03:14 Bursa'da şehitler için lokma dağıttırınca şüphelilerle uzlaştı

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da şehitler için lokma dağıttırınca şüphelilerle uzlaştı

Edinilen bilgiye göre, Mesut Kaygısız, etrafa ekmek kırıntısı döküldüğü iddiasıyla kendisini darp eden F.Y. ile N.G.'den şikayetçi oldu. Uzlaştırma savcısı Mehmet Kulaksız, basit yaralama, hakaret ve tehdit suçunun uzlaşmaya tabi olması sebebiyle dosyayı uzlaşmacı bilirkişi Sibel Ekren'e gönderdi.

15 Temmuz şehitleri için dökülen lokma örnek oldu

Mesut Kaygısız, daha önce medyadan okuduğu 15 Temmuz şehitleri için dökülen lokmadan etkilendiğini belirterek, tüm şehitler için lokma dökülmesini istedi. F.Y. ile N.G.'nin de durumu kabul etmesi üzerine taraflar anlaştı.

Şehitler adına 500 kişilik lokma döküldü

Tarafların ücreti karşılamasının ardından adliyeye önünde 12.00 ile 13.00 saatleri arasında 500 kişilik lokma dağıtıldı. Uzlaştırma Savcısı Mehmet Kulaksız'ın, daha önce Manisa Adliyesinde 6 yıl uzlaştırma savcılığı görevinde bulunduğu, temmuz ayından itibaren görevini Bursa Adliyesi'nde yürüttüğü öğrenildi.

Olayın müştekisi Mesut Kaygısız, "Sibel hanım benimle irtibata geçti. Kendisiyle görüştükten sonra her şey olumlu gelişti. Kendisine teşekkür ediyorum. Daha önceden böyle bir şey yaptığını, 15 Temmuz şehitleri için lokma dağıtılmasına vesile olduğunu duydum. Bende kendisinden böyle bir şey istedim. Oda buna vesile oldu. Köy yerinde ailemle yaşıyorum. Açık alanda kedilere bakıyorum. Allah rızası için bunu yapıyorum. Bakmaya da devam ediyorum. Onların aşılarını falan yaptırıyorum. Karşı tarafla ufak tartışma yaşadık. Şuanda bunu tatlıya bağladık. Tüm şehitlerimiz için şuanda lokma dağıtıyoruz" dedi.

Uzlaşmacı Bilirkişi Sibel Ekren ise, " Uzlaştırmada toplumsal barışın sağlanması yaptığımız güzel bir uygulama. Taraflar kesinlikle baştan uzlaşmaya yanaşmadı. Müşteki tarafın medyadan daha önce 15 Temmuz şehitleri için lokma dağıtıldığını öğrenmiş. Tüm şehitler için lokma dağıtılmasını istedi. Karşı tarafla görüştük. Orta yolu bulunca, barışı sağladık. Bugün 500 kişiye lokma dağıtılıyor" diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.12.07 14:08 - Son Güncellenme: 2017.12.07 15:04 - Aysın Komitgan
A