Bursa'da sahte diploma ile üniversite mezunu olan mühendis yakalandı

Bursa'da sahte diploma ile üniversite mezunu olan mühendis yakalandı

Bursa'da sahte mühendislik diplomasıyla mühendis olan ve sahte diplomayı hazırlayan iki kişi gözaltına alındı. 

2018.09.27 12:49 - Son Güncellenme: 2018.09.27 13:19 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da sahte diploma ile üniversite mezunu olan mühendis yakalandı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne başvuruda bulunarak, ''Kendisi adına düzenlenmiş Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yakındoğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümü diplomasının ve bu diplomanın Kartal 12. noterliğinde tasdikli nüshasının sahte olabileceğini ve bu konuda ifade verebileceğini'' belirten F.Ç. isimli şahsın müracaatı üzerine Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde soruşturma başlatıldı. 

Mali Büro ekiplerince yürütülen çalışmalarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yakındoğu Üniversitesi'ne uğramadan, resmi işlem yaptığını iddia ederek bir takım belgeler imzalatıp sahte diploma ayarlayan V.O. isimli şahıs, üzerinde 1 adet sahte kimlikle birlikte 21 Eylül 2018 Cuma günü akşam saatlerinde yakalandı. 

Şüpheli V.O'nun kendisini sahte isimle Bülent olarak tanıttığı ve hırsızlık, hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma, mala zarar verme, izinsiz kazı yapma gibi birçok suçtan kaydının olduğu anlaşıldı. Yine bu iş karşılığında aracılık ettiği tespit edilen M.E. gözaltına alındı. Şüpheliler V.O. ve M.E. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

Öte yandan Bursa'daki sahte estetik uzmanı tutuklandı

Bursa diplomasız ve sahte belgelerle estetik uzmanlığı yaptığı iddia eden M.O. tutuklandı. 

Tıp fakültesi mezunu olmayan M.O'nun estetik operasyon yaptığı bilgisine ulaşan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şahsı gözaltına aldı. M.O'nun, başkasına ait kredi kartını izinsiz kullanmak, diploması olmadığı halde hasta tedavi etmek ve tabip unvanını takınmak gibi çok sayıda suçtan arandığı öğrenildi.

25 Eylül 2018 Salı günü Mali Büro ekipleri tarafından sahte doktorun estetik operasyonlarını gerçekleştirdiği adrese düzenlenen baskında, estetik operasyonlar sırasında kullanılan çok sayıda ilaç, tıbbi malzeme ve cihaz ile hasta kayıt formu, makbuz, hasta isimlerinin ve ücretlerinin yazılı olduğu notlar ele geçirildi. 

Şüpheli M.O.'nun özellikle internet ve sosyal medya üzerinden kendisini estetik doktoru olarak tanıttığı ve estetik operasyon yaparken çekilmiş fotoğraflarını paylaştığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan M.O. emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.09.27 12:49 - Son Güncellenme: 2018.09.27 13:19 - HABER MERKEZİ
A