Bursa'da renkli festival başladı

Bursa'da renkli festival başladı

Gürsu Belediyesi tarafından organize edilen 20. Kültür, Sanat ve Armut Festivali, gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ve açılış töreniyle başladı.

2017.08.11 18:05 - Son Güncellenme: 2017.08.11 19:51 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da renkli festival başladı

Gürsu Kurtuluş Camii'nde kılınan Cuma namazının ardından, şehitlerin ruhuna lokma ikramı yapıldı. Gürsu Kaymakamı Mehmet Makas, Gürsu İlçe Jandarma Komutan Vekili Fatih Erdoğan, Gürsu İlçe Emniyet Müdürü Erdoğan Baydemir, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Gürsu protokolü, sünnet çocukları ve aileleri ile ilçe halkının katılımıyla kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Gürsu Belediyesi Ayyıldız Mehteran Takımı'nın gösterisi eşliğinde Zafer Meydanı Atatürk Anıtı'na kadar süren yürüyüşün ardından düzenlenen törenle Festival başladı. Festival kapsamında 217 çocuğun da sünneti gerçekleştirildi.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Gürsumuz'un simgesi haline gelen ve adını dünya çapında duyuran armut meyvesi ilçemiz için büyük önem taşımakta. Festivalimizin de adını aldığı armut meyvesinin üretiminin gelişmesi yönünde yapılan tüm çalışmalara destek oluyoruz. Maalesef, dün yine Bingöl'den şehit haberi almış olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Şehidimize Allah'tan rahmet ailesine sabırlar diliyorum. Bu acı haber üzerine Festivalimiz kapsamında yapılacak tüm konserleri erteledik. Diğer etkinliklerimiz gerçekleştirilecek olup ilçemize hayırlı olmasını diliyorum " dedi.

20. Kültür, Sanat ve Armut Festivali kapsamında gerçekleştirilecek konser organizasyonları, İnegöllü Uzman Çavuş Hüseyin Gençer'in Bingöl'de şehit olması dolayısıyla, 26 Ağustos 2017 tarihine ertelendi.

Festival programı kapsamında; 12 Ağustos'ta En İyi Armut Yarışması, 13 Ağustos'ta Doğa Sporları Şenliği, Trap ve Adrenalin Yarışmaları gerçekleştirilecek.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.08.11 18:05 - Son Güncellenme: 2017.08.11 19:51 - HABER MERKEZİ
A