Bursa'da PTT'de silahlı soygun!

Bursa'da PTT'de silahlı soygun!

BURSA'da PTT şubesine silahıyla giren kimliği belirsiz kişi, kasadaki 3 bin TL'yi alarak kaçtı. Soygun anı güvenlik kamerasına yansıdı. 

2019.03.14 10:50 - Son Güncellenme: 2019.03.14 18:52 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da PTT'de silahlı soygun!
00:58 Bursa'da PTT'de silahlı soygun! - 2

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da PTT'de silahlı soygun! - 2

01:10 Bursa'da PTT'de silahlı soygun!

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da PTT'de silahlı soygun!

Olay, sabah saatlerinde Osmangazi ilçesi Sırameşeler Mahallesi'nde Ankara yolu üzerinde bulunan PTT şubesinde meydana geldi.

Kapüşonlu giysisiyle kendini gizlemeye çalışan ve kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, elindeki silah ile birlikte soygun girişiminde bulundu.

Buradaki görevlinden yere yatmasını isteyen silahlı kişi, kasadaki 3 bin TL'yi alıp, kaçtı.

Görevlinin durumu polis ekiplerine haber vermesi üzerine, şubeye çok sayıda ekip sevk edildi. Görevli, polis ekiplerine verdiği ifadede, "Silahla içeriye girererek, yere yat kafanı kaldırma dedi ve küfretti. Sonrasında paraları alıp yaya olarak kaçtı" dedi.

Soygun anı güvenlik kamerasına yansıdı.

SİLAHI OYUNCAK ÇIKTI

Soygundan 2 saat önce sokağa gelerek beklemeye başlayan zanlının silahı oyuncak çıktı. 

Soyguncunun yakalanması için geniş çaplı çalışma başlatan ekipler, 43 kamera kaydını izleyerek önce soyguncunun arabasının plakasını ardından da gizlenebileceği yerlerin adreslerine ulaştı. 

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan araştırmalarda şüphelinin soygundan yaklaşık 2 saat önce olay yerine yakın bir sokağa aracını park ettiği ve soygundan sonra aracına binerek olay yerinden ayrıldığı tespit edildi. Konuyla ilgili yaklaşık 43 iş yerinin güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, aracın plakasını tespit ederek, şüphelinin 24 yaşındaki M.D. olduğunu buldu. 

Kimliği tespit edildikten sonra saklanabileceği yerleri kontrol altına alan gasp ekipleri, M.D'yi yaya olarak geldiği ikametine girmek üzereyken yakaladı. Şüphelinin evinin uzağına park ettiği arabasında yapılan aramalarda suçta kullandığı ve oyuncak olduğu tespit edilen silahı, üzerindeki montu ve eldivenleri ele geçirildi. Üzerinden 200 lira çıkan M.D'nin ilk ifadesinde, "Soygunu borçlarım olduğu için yaptım ve paranın bir kısmını borçlarıma harcadım" dediği öğrenildi. Şahsın sorgusu devam ediyor. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.03.14 10:50 - Son Güncellenme: 2019.03.14 18:52 - HABER MERKEZİ
A