Bursa'da pembe vagon uygulaması sona erdi!

Bursa'da pembe vagon uygulaması sona erdi!

CHP Bursa Milletvekili TBMM Katip Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun uygulama başladığı gün tepki gösterip Türkiye gündemine taşıdığı Bursaray'daki 'pembe vagon' uygulamasından vazgeçildi. İstifa ettirilen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin Otosansit durağında başlattığı kadına öncelikli vagon uygulaması yine bir gece vakti uygulamadan kaldırıldı.

2018.01.18 13:52 - Son Güncellenme: 2018.01.18 13:53 - Bursa Bölge
A
Bursa'da pembe vagon uygulaması sona erdi!
02:15 Bursa'da "bayan yolcularımıza öncelikli vagon" uygulaması!

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da "bayan yolcularımıza öncelikli vagon" uygulaması!

Uygulamanın kadın yaşamdan izole edilmesi anlamına geldiği için tepki gösterdiklerini belirten Altaca Kayışoğlu, "Uygulamadan vazgeçilmiş olması sevindirici. Bursalılar zaten bu dayatmaya gereken yanıtı verdiler. Kadınlarımız da erkeklerimizde Recep Altepe'nin bu ayrıştırıcı zihniyetine prim vermediler. İstasyonlardan yazıların kaldırılması, Bursalıların bu ayrıştırıcı, kadını izole etmeye çalışan, erkeği de tehlikeli bir varlık gibi gösteren uygulamaya verdikleri tepkinin bir sonucudur. Bursalılara kulak veren Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Başkanı Alinur Aktaş'ın yanlıştan dönmesi bu nedenle anlamlıdır" diye konuştu.

ORTAK AKIL ÇAĞRISI

İznik'in sorunlarıyla ilgili Meclis'te yaptığı konuşmada gündeme getirdiği ağaç katliamının ardından belediyenin sahile ağaç dikmesini de değerlendiren CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, "Keşke böyle kararlar alınmadan önce halkın bilgisine başvurulsa. Birlikte yaşadığımız kentleri birlikte yönetebilsek. Şehirler siyasetin oyuncağı olamayacak kadar değerli. Şehirlerimizi bir aklın değil, ortak aklın yönetebileceği alanlar. Bu nedenle geleceğe ışık tutacak ölçekte çalışmalar yapılmalı, planlar birliktelik sonucu ortaya çıkarılmalı" diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.01.18 13:52 - Son Güncellenme: 2018.01.18 13:53 - Aysın Komitgan
A