Bursa'da patlamada yaralananların isimleri belli oldu

Bursa'da patlamada yaralananların isimleri belli oldu

Bursa'da 3 katlı bir binada meydana gelen patlamada yaralananların isimleri belli oldu. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. 

2018.09.26 17:46 - Son Güncellenme: 2018.09.26 18:44 - Bursa Bölge
A
Bursa'da patlamada yaralananların isimleri belli oldu
01:46 Bursa'da patlama oldu! Ortalık savaş alanına döndü!

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da patlama oldu! Ortalık savaş alanına döndü!

00:24 Bursa'da patlama oldu! Ortalık savaş alanına döndü! - 2

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da patlama oldu! Ortalık savaş alanına döndü! - 2

02:12 Bursa'da patlama! Yaralılar var

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da patlama! Yaralılar var

Maksem Mahallesi'nde 3 katlı bir binada doğalgaz patlaması meydana geldi.

Patlamada yaralanan 6 kişinin ismi belli oldu. Patlamada Sinan Erinç (49), Zeynep Berra Durmuş (8), Alpaslan Akgün (38), Gizem Ece Durmuş (1), Kerem Durmuş (8) ve Barış Özkan yaralandı.

Yaralılardan Sinan Erinç'in durumunun ağır olduğu ve Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı öğrenildi. 

Bursa'da bir apartmanda doğalgaz patlaması meydana geldi.

Ortalığın savaş alanına döndüğü patlamada 3 daire hasar görürken, 6 kişi yaralandı.

Yıkılan duvarların üzerine düştüğü araçlar hasar gördü. 

Bursa Valisi İzzettin Küçük, yaptığı açıklamada, doğal gaz patlaması sonucu yangın çıktığını belirterek, "Çıkan yangın kontrol altına alındı. Bazı araçlarda ve binalarda hasar var. Yanındaki iki binayı tedbiren boşalttık. İnceleyeceğiz oturmaya uygunsa, bina sakinleri evlerine dönecek. Can güvenliğini tehdit edici boyuttaysa ona göre hareket edeceğiz. Yaralıların sağlık durumları iyi. Bölgede her şey kontrol altında herhangi bir risk kalmadı." diye konuştu.

Olay saat 16.00 sıralarında merkez Osmangazi ilçesinde meydana geldi.

Maksem Caddesi üzerindeki beş katlı binada bir daireye kombi takılırken doğalgaz patlaması oldu.

Doğalgaz bomba gibi patlarken, büyük bir ses çıktı.

Ortalık birden savaş alanına dönerken, üç dairenin duvarları yıkıldı. Yola düşen duvar parçaları bazı araçlara zarar verdi.

Patlamanın şiddetinden çevredeki ev ve dükkanların camları kırıldı. 

Patlamanın ardından yangın çıkarken, 6 kişi yaralandı. Yaralılar bölgeye sevk edilen ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Üç dairede büyük hasar olurken, etrafa saçılan tuğla ve beton parçalarıyla üç araç zarar gördü. İtfaiyenin anında müdahalesiyle yangın kısa sürede söndürüldü.

Bursagaz ekipleri gazı keserken, ekiplerin müdahalesi devam ediyor. 

"Deprem olduğunu sandım"

Mahalle sakinlerinden Hayati Vardar, patlamanın evinin karşısındaki binada meydana geldiğini söyledi.

Vardar, patlama anında evde olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Aniden güçlü bir patlama oldu. Ben önce deprem olduğunu sandım. Sonra anlayamadım, binaların camlar kırıldı. Çok yüksek bir sesle meydana geldi. Karşı evin ikinci katında oturuyoruz. Ben merdivenlerden inerken dışarıda kızın biri 'imdat' diye bağırıyordu. Aşağıya indiğimde oturduğum binanın kapısı patlamanın şiddetiyle açılmıştı. Sonra dışarı çıktım. 'İmdat' diye bağıran kızı götürdüklerini gördüm."

Kaymakam ve başkan patlama bölgesinde inceleme yaptı

Osmangazi Kaymakamı Zafer Orhan ile Belediye Başkanı Mustafa Dündar, doğalgaz patlamasının olduğu bölgede incelemelerde bulundu. 

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde saat 16.30 sıralarında 3 katlı bir evde patlama meydana geldi. Patlamada 6 kişi yaralanırken, 7 bina ve 6 araç hasar gördü. Patlamanın ardından olay yerine gelen arama kurtarma ekipleri çalışmalarına devam ederken, Osmangazi Kaymakamı Zafer Orhan ile Belediye Başkanı Mustafa Dündar apartmanda inceleme yaptı. Patlamanın sebebinin henüz belli olmadığını ifade eden Orhan, "Patlamanın sebebi arkadaşlarımız tarafından araştırılıyor. Patlamada can kaybı yok, yaralı vatandaşlarımız hastanelerde tedavi altına alındı. Gerekli incelemeler devam edecek" ifadelerini kullandı. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.09.26 17:46 - Son Güncellenme: 2018.09.26 18:44 - Gülcan Tekin
A