Bursa'da o kararlara imza atanlar adalet önünde hesap verecek mi?

Bursa'da o kararlara imza atanlar adalet önünde hesap verecek mi?

Demokrat Parti Bursa il başkanı Ali Biliz, "Geçmişin yanlışı olan Doğanbey için, sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan direkt talimat vermiştir. Tek sorumlunun eski Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Recep Altepe'nin olmadığı düşünüldüğünde, o kararlara imza atanlar Adalet önünde hesap verecekler midir?" diye sordu.

2017.12.11 12:09 - Son Güncellenme: 2017.12.11 15:01 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da o kararlara imza atanlar adalet önünde hesap verecek mi?
02:37 Prof. Dr. İlber Ortaylı Bursa'da: "Doğanbey konutları törenle yıkılmalı"

İLGİLİ VİDEO

Prof. Dr. İlber Ortaylı Bursa'da: "Doğanbey konutları törenle yıkılmalı"

Demokrat Parti Bursa il başkanı Ali Biliz'in "Otosansit ve Küçük Sanayi'nin şehrin dışına taşındıktan sonra boşalacak olan alana Doğanbey'i taşıyalım, yapılacak olan toplamda 20 bin konut da asgari ücretle geçinen vatandaşlarımıza uzun vadeli taksitlendirme ile sosyal konut olsun" çıkışına diğer muhalefet partilerden destek geldi. Saadet Partisi İl başkanı İnş. Mh. Mehmet Atmaca, DSP İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı, İyi Parti İl Başkanı Yüksel Yılmaz; Biliz'in bu fikrine sıcak baktıklarını belirterek, "Vatandaşımızın yaşamsal huzurunu, güvenliğini sağlayacak, alın terini heba etmeyecek her türlü sosyal dayanışmaya partimiz adına tam destek vereceğiz." ifadelerini kullandılar.

PARA KİMİN CEBİNE GİTTİ?

Biliz; "Bursa'nın ortak paylaşımlarında iktidar partisinin izlemiş oldukları politika ve ekonomik yatırımlarının belli bir süre sonra çöpe gittiklerini hep beraber yaşayarak görüyoruz. Türkiye AKP'den ibaret değildir. Türkiye'de aynı mekanda yaşayan 2 kişiden, her evden 1 kişi AKP'ye karşıdır. Bugün yüzde 50 ve 1 kişiyi bulmaya çalışan AKP, yanına destek için her türlü yolu aramaktadır. Geçmişin yanlışı olan Doğanbey için, sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan direkt talimat vermiştir. Tek sorumlunun eski Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Recep Altepe'nin olmadığı düşünüldüğünde, o kararlara imza atanlar adalet önünde hesap verecekler midir? Bugünkü; ortama bakıldığında görmüş olduğumuz manzara şimdi başkan olan sayın Alinur Aktaş'ın "Büyükşehir çıkmazda" açıklamalarına Altepe'nin eski kurmaylarından jet yanıtlarla belediye teşekküllerinin zarar etmediklerini, aslında para bastıklarını hatta ilk parayı da onların bulduklarını öğreniyoruz! Misal Burulaş sadece 2017 yılının 15 ağustosuna kadar geçmiş yıla göre yüzde 14,2 oranında cirosunu artırarak yüzde 1,3 oranında kar payını yakaladığını öğrendik. Bursa'ya tek yönlü uygulama yapılmasının trafikte yaşanacak olan sorunları defalarca belirtmemize rağmen Heykel-Kent Meydanı Hattı, Uluyol, İnönü, Darmstad, Haşim İşçan, Atatürk ve Altıparmak caddelerine bindirildi. Araç trafiğini 2 yöne çeviremeyeceğinize göre aynı yönde hareket ettirdiğiniz İpek Böceğini bari ters yöne çevirinde vatandaş 500 metre mesafe için şehir tutu atmasın!" dedi.

BAKAN İŞİNİ YAPMIYORSA!

Mevkidaşı olan il başkanlarının Doğanbey konusundaki desteklerine teşekkür eden Biliz; "Biz diyoruz ki, ülke çıkmazda, Bursa Büyükşehir Belediyesi dahil AKP'li belediyelerde yatırım ve alt yapı yapacak para kalmadı dediğimizde, gazetelere iktidar yandaşları neredeyse boy boy ilan verip, bu gerçekleri örtmek istemişlerdi. Aklını, vicdanını maddi menfaatlerine kurban etmeyen bir avuç insanlardan olan, ülke yönetimleri tecrübesi olan muhalefette birlikte olduğumuz arkadaşlarımızın desteğine teşekkür ederim. Ancak kalem AKP'nin elinde, iddia ediyorum o alanlar boşaldığında yandaş müteahhitler orada Doğanbey'den daha vahim binaları yaparak milyon dolarlarla satarak Bursa'ya bir kez daha ihanet edecekler Bursalı bunları görmüyor mu? Görüyor ama ucu kendine dokunmayınca, mevzuya pas geçiyor. Şehrin göbeğine büyük bir stad yapıldı. 2 şeritli yolda araç nasıl yürüsün! Maç günlerinde maç 19'da yola çıkıyorsun 13'de ulaşabildiğin saat 20,15 güvenlik soruyor niye geldin, ancak bir arkadaşa bakıp çıkacağım diyorsun. Ve o stad için tam olarak ne kadar harcadığını, resmi makamlar bile bilmiyor! Belediyeler eğitim ve spor alanları için yer kazandırmak birinci önceliği olmalı. O kazandırılan alanlara tesis yapmak, ilgili Bakanlığın asli görevi. Eğer mensubu olduğun partinin, aynı davandan olan Bakanı o tesisi sana yapmıyorsa tutup yakandan yapışarak hesap sormalısın. Sen olmasaydın o koltukta belediye başkanı olmasaydın, o arkadaş o Bakanlığın başında olmayacaktı! Seçime her gün biraz daha yaklaşıyoruz. Uyuyan sen olursan çabuk aldatılırsın, biz uyuyanlardan değiliz" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.12.11 12:09 - Son Güncellenme: 2017.12.11 15:01 - HABER MERKEZİ
A