Bursa'da Mollaarap açıklamaları kafa karıştırdı

Bursa'da Mollaarap açıklamaları kafa karıştırdı

Bursa Mollaarap'da yetkililerin dur durak bilmeden yaptığı çalışmalar, her türlü hava şartlarına rağmen sürerken, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve Bursa Valisi İzzettin Küçük'ün birbirinden farklı açıklamaları mahalle mağdurlarının kafasını karıştırdı.

2018.03.12 12:00 - Son Güncellenme: 2018.07.16 18:18 - Bursa Bölge
A
Bursa'da Mollaarap açıklamaları kafa karıştırdı

Mahalledeki çalışmaları yerinde inceleyen Edebali "180 gün içinde zemin sağlamlaştırma sözü vermiştik. Ekiplerimiz büyük bir azimle çalışıyor. Şuana kadar 42 fore kazık çaktık. Çalışmaları 100 gün içinde bitirerek mağdur ailelerimizi eskiden olduğu gibi mutlu biri şekilde yuvalarına döndüreceğiz" derken çalışmalar için aynı gün Edebali ile birlikte mahalleye gelen Vali Küçük "Şantiyede sağlamlaştırma çalışmalarına katılan arkadaşlarımızın insani gayretleri için teşekkür ederim. 36 aileye kira yardımı yapıyoruz. Diğer aileler otel ve misafirlikte kalıyor. 82 aileyi tekrar kendi mülklerinde iskan ettirmeyeceğiz. Eve dönüş yok" açıklamasında bulunmuştu.

Heyelan sonrası yapılan çalışmalar sonrası iki yetkili ismin birbirine zıt açıklaması mahalle sakininin olduğu kadar siyasi partili temsilcilerinde şaşırttı.

MOLLAARAP KADERİNE Mİ TERK EDİLDİ?

Mollaarap'da temaslarda bulunan İYİ Parti Yıldırım teşkilatı üyeleri son durumla ilgili çalışmaları yürüten teknik ekip ve mağdur ailelerden bilgi aldı.

İYİ Parti Yıldırım ilçe başkanı Erkan Subaşı "Mollaarap'da yaşanan, sonrasında teknik ve sosyal atılan adımları anlık takip ediyoruz. Sayın Valimiz İzzettin Küçük ve Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali'nin birkaç gün önce bu bölgede yapmış olduğu çalışmaları yerinde görerek, olay mahallinde ki açıklamalarına çok şaşırdık. Belediye Başkanı Edebali'nin daha önceki açıklamalarından çıkardığımız özet, sağlamlaştırma bittikten sonra ivedi şekilde insanları bir an önce meskenlerine yerleştirerek, belediyenin üzerindeki maddi yükü kaldırmak. Vali Küçük ise, zemini beşik gibi sallanan mahallede, bir kez daha yerleşime açmayarak olası can kayıpların önüne geçmek. Şimdi tüm iyi niyetimizle cevaplandırması için sayın Edabali'ye soruyoruz. Çünkü soracağımız sorular bugüne kadar sorulmadı ve bölge insanını tatmin edecek cevaplar verilmedi. Sayın başkan; heyelan felaketine sebep olan müteahhit firma ve yetkilileri için yasal olarak nasıl bir süreç izlendi?, Resmi olarak para cezası taraflara kesildi mi? Yapılan zemin sağlıklaştırma ve projeleri için belediyenizin bütçesinden ne kadar harcandı?, 82 binanın toplam hasarı ne kadar ve bu hasar bedelini hangi kurum üstlenecek? 36 aileye kira yardımı yaptığınızı söylüyorsunuz diğer bina sahiplerine neden kira yardımı yapmadınız? Bu mihvalde mahalle halkı toplam 16 aileye yardım yaptığını, diğer mülk sahipleri kaderleriyle baş başa kaldığını ifade ediyor, bu doğru mu? Vali bey bu binaların yerleşime açılmayacağını kesin ifade etti, yerleşime açılmayacaksa neden bu çalışmalar yapılıyor? 82 binanın kamulaştırılması hakkında mahallelerin yaptığı talep neden reddedildi? Yıldırımlılar bu sorun cevaplarını bekliyor. Bizde bir Yıldırımlı olarak bu soruların cevaplarını sayın başkanımızdan bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.03.12 12:00 - Son Güncellenme: 2018.07.16 18:18 - Aysın Komitgan
A