Bursa'da minik satranççıların turnuva heyecanı

Bursa'da minik satranççıların turnuva heyecanı

Osmangazi Belediyesi ve Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Okul Sporları Minikler Satranç Takım Turnuvası, başladı. Turnuvanın açılış hamlesini İçişleri eski Bakanı Efkan Ala ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yaptı.

2019.03.12 14:21 - Son Güncellenme: 2019.03.12 14:21 - Bursa Bölge
A
Bursa'da minik satranççıların turnuva heyecanı

Ertuğrul Sağlam Spor Tesisleri'nde düzenlenen Okul Sporları Satranç Takım Turnuvası'na öğrencilerin ilgisi büyük oldu. İlkokul öğrencilerinin mücadele ettiği küçükler kategorisine 96 okuldan toplam 550 öğrenci kayıt yaptırdı. 3 gün sürecek turnuvada öğrenciler takım olarak mücadele edecek. Her takım günde iki kez olmak üzere toplam 6 karşılaşma yapacak. Puan ve averaja göre yapılacak sıralama sonunda kızlar ve genel kategorilerinde sıralamaya giren ilk dört takıma kupa ve madalyaları takdim edilecek.

İçişleri eski Bakanı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, turnuvanın açılış törenine katılarak minik satranççılara moral verdi. Miniklere başarılar dileyen Ala ve Dündar, turnuvanın açılış hamlesini birlikte yaptı. Başkan Dündar, "Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Okul Sporları Satranç Takım Turnuvası, Osmangazi Belediyemizin ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz ay turnuvanın küçükler, yıldızlar ve gençler kategorisindeki karşılaşmaları tamamlandı. Şimdi de minikler kategorisindeki karşılaşmaların startını verdik. Satranç, öğrencilerimizin zeka gelişimine katkı sağlayacak önemli bir faaliyet. Öğrencilerimiz bu turnuvaya katılmak adına yoğun bir hazırlık geçirdi. Turnuvaya katılan tüm öğrenci ve ailelerini kutluyorum. Başarılar diliyorum" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.03.12 14:21 - Son Güncellenme: 2019.03.12 14:21 - Ali Yaşar
A