Bursa'da mesleki eğitim için seferberlik

Bursa'da mesleki eğitim için seferberlik

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un geçtiğimiz aylarda Bursa'ya gerçekleştirdiği ziyarette Uludağ Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı ile Milli Eğitim arasında imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitimde İşbirliği Protokolü kapsamında Tekstil Teknolojisi Alanına yönelik çalışmalar başladı.

2019.04.15 09:04 - Son Güncellenme: 2019.04.15 09:05 - Bursa Bölge
A
Bursa'da mesleki eğitim için seferberlik

Uludağ OSB temsilcileri ile İl Milli Eğitim Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Bülent Altıntaş, ilgili okul müdürleri ve Tekstil Teknolojisi alan şefleri gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi.

Nitelikli iş gücü yetiştirilecek

Tekstil Teknolojisi Alanı Mesleki Eğitimine yönelik olarak ortaklaşa yürütülecek çalışmaların ele alındığı toplantıda; öğrencilerin alan seçim sürecinden başlayarak, okulla aynı anda işletmede eğitim, staj ve mezuniyet sonrası istihdam konuları ele alındı. Nitelikli işgücünün yetiştirilmesi için yapılacak çalışmalar değerlendirildi.

Tekstil Teknolojisi Alanı öğrencilerine burs desteği

Ali Osman Sönmez MTAL, Bursa Çimento MTAL, H. Özdilek MTAL, Necatibey MTAL ve Tophane MTAL'den yönetici ve öğretmenlerin katıldığı toplantı kapsamında; bu okullarda öğrenim gören Tekstil Teknolojisi Alanı öğrencilerine burs desteği sağlanması da kararlaştırıldı.

Nitelikli işgücü için mesleki ve teknik eğitimde işbirliği çalışmalarının büyük önem arz ettiğini ifade eden Bülent Altıntaş, "MEB 2023 Eğitim Vizyonunda mesleki eğitimde, sektör taleplerinin gerektirdiği yenilikler doğrultusunda öğrencilerin gerçek üretim ortamlarında mesleki gelişimlerinin desteklenmesine yönelik sektörle iş birliği içerisinde çalışmaların yapılması hedeflenmektedir. Yaptığımız toplantıda ele aldığımız başlıklar 2023 Eğitim Vizyon çalışmalarıyla aynı doğrultuda ilerleyecek ve öğrencilerimizin istihdamına katkı sağlayacak çalışmalar ile ilerleyecektir" dedi.

Uludağ OSB Genel Koordinatörü Tanju Karasu ise sektör olarak mesleki eğitimin ve özellikle Tekstil Teknolojisi Alanı öğretiminin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi adına destek vermeye hazır olduklarını, bu çerçevede üzerlerine düşen işbirliğine dönük tüm çalışmalarda memnuniyetle yer alacaklarını ifade etti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.04.15 09:04 - Son Güncellenme: 2019.04.15 09:05 - Gülcan Tekin
A