Bursa'da Menderes Samancılar ile keyifli buluşma

Bursa'da Menderes Samancılar ile keyifli buluşma

Bursa'da 6. Nilüfer Tiyatro Festivali kapsamında düzenlenen "Nida Ateş'le Buluşmalar" etkinliğine sevilen oyuncu Menderes Samancılar konuk oldu. Türkü ve şiirlerin seslendirildiği gecede Menderes Samancılar, oyunculuk yaşamına dair anılarını paylaştı.

2018.04.16 10:49 - Son Güncellenme: 2018.04.16 10:51 - Bursa Bölge
A
Bursa'da Menderes Samancılar ile keyifli buluşma

Nilüfer Belediyesi'nin iki yılda bir düzenlediği Nilüfer Tiyatro Festivali, Bursalılar'a tam bir tiyatro şöleni yaşatırken, festival kapsamında konser, sergi ve atölyeleri de sanatseverlerle buluşturuyor. Bu ay, 6. Nilüfer Tiyatro Festivali kapsamında düzenlenen "Nida Ateş'le Buluşmalar" etkinliği, sinema oyuncusu Menderes Samancılar'ı konuk etti.

Türkülerin seslendirildiği gecede Nida Ateş ve Menderes Samancılar, tiyatro ve sinema üzerine keyifli sohbet gerçekleştirdi. Samancılar, Nilüferli sanatseverlere özel "Yanmış Orman Kokusu" adlı şiir kitabından şiirler de okudu.

Keyifli bir sohbet havasında geçen etkinlikte Menderes Samancılar, Selvi Boylum Al Yazmalım ve Kürk Mantolu Madonna oyunlarıyla tiyatro sahnesine çıktığını söyledi. Tiyatroda, hatanın telafisinin olmadığını dile getiren Samancılar, "Tiyatroda, hata yaptığın zaman, o hatayı oyunun sonuna kadar sırtında taşımak zorundasın. Geri dönüşü yok. Sahnede yürürken kazara düşersen ve ayağın kırılmışsa, asla çığlık atmayacaksın. Ayağı kırılmış bir adam olarak yola devam edeceksin ve gerçek replikleri söyleyeceksin. Oyuna başlarken Ahmet Efendi'ysen, oyun bittiğinde Topal Ahmet olarak yola devam edeceksin. Onun için tiyatro, sinemadan her zaman daha zor, daha çok sorumluluk isteyen bir şey" dedi.

Tiyatroda, seyircinin oyuncuyla yüzleştiğini belirten Samancılar, "Oyuncu, sahnede gerçeği yansıtıyor. Seyirciler de, kendi gerçeğini ayna gibi karşısında görüyor. Kapıdan çıkarken herkes kararını veriyor. Tabi bu, hangi oyunu izlediğine bağlı" şeklinde konuştu.

Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği gecenin sonunda Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Aysel Okumuş, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Nida Ateş ve Menderes Samancılar'a çiçek vererek teşekkür etti. Menderes Samancılar, etkinliğin ardından "Yanmış Orman Kokusu" adlı şiir kitabını, Nilüferli sanatseverler için imzaladı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.04.16 10:49 - Son Güncellenme: 2018.04.16 10:51 - Gülcan Tekin
A