Bursa'da Makina Mühendisleri Odası'ndan, Doburca'da yaşanan kaza hakkında açıklama

Bursa'da Makina Mühendisleri Odası'ndan, Doburca'da yaşanan kaza hakkında açıklama

Bursa'da geçtiğimiz günlerde Uludağ'a gezmeye giden öğrencilerin dönüşte otobüsün devrilmesi sonucu ve 1 öğrencinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan kaza hakkında Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'nden açıklama geldi. Yapılan açıklamada "Hatalar düzeltilene kadar yolun hemen kapatılması gerekli" denildi.

2018.08.16 13:01 - Son Güncellenme: 2018.08.16 13:13 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da Makina Mühendisleri Odası'ndan, Doburca'da yaşanan kaza hakkında açıklama
04:26 Bursa'da Makina Mühendisleri Odası'ndan, Doburca'da yaşanan kaza hakkında açıklama

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da Makina Mühendisleri Odası'ndan, Doburca'da yaşanan kaza hakkında açıklama

SEFA BALABAN/BURSADABUGUN.COM

Geçtiğimiz günlerde Çamlıca Erkek Öğrenci Yurdu öğrencilerini taşıyan otobüsün Doburca'da bulunan dağ yolundan aşağıya inerken 1 öğrencinin yaşamına mal olan kaza hakkında Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi tarafından açıklama yapıldı. Oda başkanı Fikri Düşünceli tarafından yapılan açıklamada kazaya bilimsellikten uzak yapılan yolun neden olduğunu savunuldu. Düşünceli kazanın sorumlusunun Bursa Büyükşehir Belediyesi olduğunu iddia ederek, "Artık ölüm yolu haline gelen bu yol, hatalar düzeltinceye ve eksikler giderilinceye kadar araç trafiğine kapatılmalıdır" dedi.

"Yolda fiziki iyileştirilmeler yapılmalıdır"

2014 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kullanıma açılan Odunluk- İnkaya bağlantı yolunda bir daha kaza yaşanmamasına yönelik bir dizi tavsiyelerde de bulunulan Düşünceli, açıklamasında "Öncelikle Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından fiziki olarak yol yapısında iyileştirilmeler yapılarak, büyük araçların da bu yolu güvenle kullanmaları sağlanmalıdır. Büyük araçların bu yolu güvenle kullanmaları teknik açıdan sağlanamazsa, yola büyük araçların girmesi engellenmelidir" ifadelerini kullandı. Yolda bulunan kurb'un (dönüş mesafesi) 20 metre olduğunu, karayolları standartlarına göre bu oranın 30 ila 35 metre olması gerektiğinden bahseden Fikri Düşünceli, "Yolda bulunan eğim yaklaşık yüzde 15 ila 16 arasında. Bunun da karayolları standartlarında maksimum yüzde 9 ila 12 arasında olması gerek" diye konuştu. Bahse konu edilen yolda da 4 sene içerisinde birden fazla yaralamalı ya da ölümlü kaza meydana geldi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.08.16 13:01 - Son Güncellenme: 2018.08.16 13:13 - HABER MERKEZİ
A