Bursa'da mahalleli canından bezdi! Gece boyunca ellerinde sopalarla nöbet tutuyorlar!

Bursa'da mahalleli canından bezdi! Gece boyunca ellerinde sopalarla nöbet tutuyorlar!

Bursa'nın Osmangazi ilçesi Soğanlı mahallesinde kentsel dönüşümde evlerini satan vatandaşlar giderken kapı ve pencereleri sökünce terk edilen binalar madde bağımlılarının mekanı oldu. Akşam saatlerinden itibaren sabaha kadar ellerinde sopalarla gece evlere girmeye çalışan ve binalarda uyuşturucu içenleri bekleyen mahalleli, yetkililerden acilen çözüm istedi.

2018.08.31 08:47 - Son Güncellenme: 2018.08.31 09:51 - Bursa Bölge
A
Bursa'da mahalleli canından bezdi! Gece boyunca ellerinde sopalarla nöbet tutuyorlar!
04:00 Bursa'da mahalleli canından bezdi! Gece boyunca ellerinde sopalarla nöbet tutuyorlar!

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da mahalleli canından bezdi! Gece boyunca ellerinde sopalarla nöbet tutuyorlar!

SEFA BALABAN/BURSADABUGUN.COM

Bursa'da Soğanlı mahallesi Kara Sokak kentsel dönüşüme girdi. Evlerini satıp mahalleden ayrılan vatandaşlar evlerinin kapı ve pencerelerini de söküp gidince terk edilen mekanlar tinerci ve hırsızlar tarafından mesken haline getirildi.

Binaların bitişik olmasından ötürü gece saatlerinde çatıdan çatıya geçerek hırsızlık ve taciz olaylarını gerçekleştiren ve metruk binaların içince uyuşturucu kullanan kişilerden bıkan mahalleli de ellerinde sopalarla nöbet tutmaya başladı.

Gece mahalle nöbeti tutup sabahları uykusuz bir şekilde işe giden mahalle sakinlerinden Yüksel Arslan, "Kentsel dönüşüm burada bazı sıkıntılar meydana getirdi. Ev sahipleri kendi evlerini satarak yeni yapılan evlere gittiler. Burada da belediye bazı evleri yıkarken bazı evleri de yıkmadı. Burada mahalle arasında metruk binalar kaldı. Çatıların üzerinde içki içenler, hırsızlar çatılardan çatılara geçerek metruk binalarda hırsızlık olayları yapıyorlar. Bina sahipleri burada mağdur oluyor. Çatılardan çatılara geçerek insanları korkutuyorlar" dedi.

Akşam saatinde bir kişinin bahçesinde gezdiğini gördüğünde çok korktuğunun altınız çizen mahalle sakini bir kadın da yetkilerden yardım istedi.

"Sabaha kadar nöbet"

Mahallede sabahlara kadar nöbet tuttuklarını anlatan Yusuf Öztürk,"Sabah saat 6'ya kadar nöbet tutuyoruz. Biz bunuçekmek zorunda değiliz. Bunlarla mücadeleyi emniyetin ya da belediyenin yapması lazım. Belediyeyi arıyoruz güvenlik zaafiyeti diyor polislere yönlendiriyor. Polis diyor bizim yapabileceğimiz bir şey yok belediyenin ilgilenmesi gerekiyor" şeklinde konuştu. Mahallede neredeyse herkesin uykusuz olduğunu belirten Öztürk, "Sabahlara kadar nöbetlerdeyiz. Bir şekilde bunun çözülmesini istiyoruz. Bir haftadan beri herkes kendi evinde uykusuz" ifadelerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.08.31 08:47 - Son Güncellenme: 2018.08.31 09:51 - Şeyma Nur Sezgin
A