Bursa'da kumrular savcının penceresinde kuluçkaya yattı

Bursa'da kumrular savcının penceresinde kuluçkaya yattı

BURSA Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya'nın makam odasının penceresindeki saksıda yuva yapan kumruların 2 yavrusu oldu. Savcı Kaya, "Kumru çifti adaletin penceresinde, en güvenli yerde yavrularını dünyaya getirdi. Şimdi büyüyüp uçmalarını bekliyorum" dedi.

2017.06.29 11:05 - Son Güncellenme: 2017.06.29 11:08 - Bursa Bölge
A
Bursa'da kumrular savcının penceresinde kuluçkaya yattı

Bursa Adliye Sarayı'nda bir çift kumru, bir ay önce Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya'nın penceresinde bulunan çiçek saksının içine yuva yaptı. Yuvaya yumurtlayan dişi kumru ile erkek kumru nöbetleşe yumurtanın üzerine kuluçkaya yattı.

21 günün sonunda yumurtalardan iki yavru çıktı. 2014 yılından beri çalışma odasının penceresinin önünde her yıl kumruların yuva yaptığını anlatan Savcı Özgür Katip Kaya şunları söyledi:



"Misafirim kumru çifti 21 gün nöbetleşe kuluçkaya yattı. Bu süre içinde kesinlikle yumurtaya bir zarar gelmemesi için ben de mesai günlerinde rahatsız etmemeye çalıştım. Onları yavrularını büyütürken de rahatsız etmemek lazım. Adaletin penceresinde, en güvenli yerde yavrularını dünyaya getirdiler. Kumru çiftleri çok hassastır. Hayvanları ve kuşları çok seviyorum. Şimdi büyüyüp uçmalarını bekliyorum."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.06.29 11:05 - Son Güncellenme: 2017.06.29 11:08 - Gülcan Tekin
A