Bursa'da kayak yapamayan günübirlikçiler kızaklara akın etti

Bursa'da kayak yapamayan günübirlikçiler kızaklara akın etti

Bursa Uludağ'da hafta sonu tatilini fırsat bilen günü birlikçiler, otellere pistlere bütçeleri yetmeyince kızak pistine akın etti. Kızak kayabilmek için metrelerce kuyruk oluşturan tatilciler dakikalarca kuyruk bekledi. 

2018.01.13 12:36 - Son Güncellenme: 2018.01.13 12:46 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da kayak yapamayan günübirlikçiler kızaklara akın etti
02:49 Bursa'da kayak yapamayan günübirlikçiler kızaklara akın etti

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da kayak yapamayan günübirlikçiler kızaklara akın etti

03:49 Hafta sonu Bursa Uludağ'a tatilci akını

İLGİLİ VİDEO

Hafta sonu Bursa Uludağ'a tatilci akını

Hafta sonu Uludağ'a akın eden tatilciler zirvede karın tadını çıkardı. Zirvede kar kalınlığı 88 santimetre olarak ölçülürken, hava sıcaklığı eksi 4 dereceye kadar düştü. Uludağ'a tatile gelen günübirlikçiler, otellerde ve kayak pistlerinde yer bulamayınca, kızak pistine akın ederek uzun kuyruklar oluşturdu.

Zaman zaman ufak kazaların yaşandığı pistlerde renkli görüntüler oluştu.

Kızak kayan tatilciler, "Bursa'dan okul olarak geziye geldik. Kızakla kaymak çok zevkli, ama çok sıra var. Sabah saat 8'den beri buradayız. Kızak kaymak için yaklaşık 2 saattir sıra bekliyoruz" dediler.

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'daki konaklama tesisleri ve pistler, yerli ve yabancı turistlerle doldu.

Hafta sonu tatilini Uludağ'da geçirmek isteyenlerle günübirlik tatilcileri ağırlayan "oteller bölgesi"ndeki konaklama tesisleri ve pistlerde yoğunluk oluştu.

Tatilciler, pistlerde kayak, kızak ve snowboard yaparak ve kar motoru gezintileriyle karın keyfini çıkarıyor.

Öte yandan, Bursa Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, "oteller bölgesi"nde kar kalınlığı 92 santimetre ölçüldü.

Hava sıcaklığının en düşük sıfırın altında 2, en yüksek sıfırın altında bir derece olduğu Uludağ'da, kar yağışının aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.01.13 12:36 - Son Güncellenme: 2018.01.13 12:46 - HABER MERKEZİ
A