Bursa'da "Kaostan Ne Çıkar" konulu konferans

Bursa'da "Kaostan Ne Çıkar" konulu konferans

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Türkiye'nin gelecek üzerinden yönetilmesi gerektiğini söyledi. 

2018.01.11 14:33 - Son Güncellenme: 2018.01.11 15:04 - Bursa Bölge
A
Bursa'da "Kaostan Ne Çıkar" konulu konferans

Bursa Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen "Kaostan Ne Çıkar" konulu konferansına katılan Külünk, kaosun gerekçesinin zamanın dönüşümü olduğunu söyledi.

Çok kutuplu dünyada en önemli güç merkezinin Türkiye olacağını aktaran Külünk, şöyle devam etti:

"Siyasi, iktisadi, askeri her anlamda. Türkiye'nin bugün yaşadığı sancıların temel sebebi de bu bir güç merkezi olma yolunda ki yürüyüşün güç sancılarıdır. Bundan dolayı endişe etmeyin. Ümitsiz olmayın, ümitli olun. Bu sancılar olmadan bu büyük dönüşümler gerçekleşmiyor. Türkiye bu anlamda ne yapıyor? Türkiye kendisini geleceğe hazırlıyor. Osmangazi Köprüsü sadece yolu bir saate düşürmek için yapılmamıştır.

Üçüncü havaalanı sadece 'bizim çok büyük bir havaalanımız var' demek için yapılmış bir havaalanı değildir. Bu projelerin hepsi gelecek yüz yıla hazırlık projeleridir. Eğer bu projeler yapılmasaydı Türkiye'nin faize giren kaynakları, faizden düşüp bu projelere aktarılmasaydı Türkiye bu projelerle yüz yıla hazırlığı yapılmasaydı 30 yıl önceki Türkiye'de kalırdık. Sayın Erdoğan, Türkiye'ye bugünden bakmadı. Erdoğan, Türkiye'ye 50 yıl sonrasından baktığı için Türkiye bu yatırımları yaptı. Bu bir devlet aklıdır. Devlet 2032'e değil, 2100'lere hazırlanıyor. 2100'de Türkiye dünyanın en güçlü lojistik ticaret merkezi olacak."

Bugün Türkiye'yi gelecek üzerinden yönetmek zorunda olunduğunu ifade eden Külünk, "Erdoğan'a düşmanlıklarının temel sebebi, Erdoğan'ın Türkiye'yi bugünden yönetmemesidir. Erdoğan Türkiye'yi bugünden yönetmiyor. 50 yıl sonrasından bugüne taşıdıkları için Erdoğan düşmanlığı var. Bu son derece önemli bir adrestir. Erdoğan düşmanlığını günlük gelişmeler üzerinden okumayınız. Erdoğan Abdülhamit çizgisinde Türkiye'yi gelecek perspektifinde okuduğu için ve o Türkiye'yi gelecek perspektifine hazırladığı için Erdoğan düşmanlığı var küresel sistemde." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Arif Karademir, Külünk'e tablo hediye etti. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.01.11 14:33 - Son Güncellenme: 2018.01.11 15:04 - Gülcan Tekin
A