Bursa'da kanser hastası OSMEK ile hayata bağlandı

Bursa'da kanser hastası OSMEK ile hayata bağlandı

Bursa Osmangazi Belediyesi, meslek edindirme kurslarıyla vatandaşa umut olurken, psikolojik ve fiziksel rahatsızlıkları olan vatandaşlara da moral ve motivasyon kaynağı oluyor.

2018.02.12 15:42 - Son Güncellenme: 2018.02.12 15:42 - Bursa Bölge
A
Bursa'da kanser hastası OSMEK ile hayata bağlandı

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK), toplumun her kesiminden ilgi görüyor. Meslek öğrenip iş sahibi olmak isteyenler, yaptıklarını satıp aile bütçesine katkı koyma hedefi olanlar, boş vakitlerini değerlendirmek isteyenler OSMEK'in yolunu tutuyor.

Özellikle evde oturmaktan sıkılan kadınlar, kurslarda hem bir şeyler öğrenip üretiyorlar hem de sosyalleşiyorlar. Kursiyerler, OSMEK'in meslek edindirmenin yanında psikolojik ve fiziksel rahatsızlıkları olanlara pozitif enerji de verdiğini belirtiyorlar. 1,5 yıl önce kanser hastalığına yakalanan 52 yaşındaki Gönül Koç, ameliyatın ardından tedavi sürecine devam ederken, evde oturup moralini bozmak yerine OSMEK'te ebru kursuna başladığını söyledi. Kurs ortamının ve ebrunun kendisine huzur verdiğini dile getiren Koç, "Sağlığım iyiye gidiyor. Burada moral depoladım. Arkadaşlarımı, hocamı çok seviyorum. Ortamımız çok güzel. Burası bana huzur veriyor, ilaç gibi geliyor. Ebruya küçüklüğümden beri ilgim vardı, çok merak ediyordum. Şimdi öğrendim. Herkese tavsiye ederim. Büyük bir huzur içindeyim. Hasta olanlar eve kapanmasınlar. Evde durdukça morali bozuluyor insanın. Hocamız Oya Taşman'ın pozitif enerjisi de bize çok fayda sağlıyor. Herkes mutlaka bir sanat dalıyla uğraşmalı" dedi.

OSMEK'in özellikle kadınlar için ilham verici olduğunu söyleyen Koç, verdiği imkanlar ve desteklerinden dolayı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a teşekkür etti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.02.12 15:42 - Son Güncellenme: 2018.02.12 15:42 - Aysın Komitgan
A