Bursa'da kamyonculara büyük tepki! (ÖZEL HABER)

Bursa'da kamyonculara büyük tepki! (ÖZEL HABER)

Bursa'da gündüz saatlerinde şehir merkezinde TIR, kamyon gibi ağır tonajlı araçların hızlı gitmesi vatandaşların tepkisine yol açıyor. Özellikle İzmir yolu ve bazı caddelerde yaptıkları ani şerit değiştirme hareketi kazalara sebebiyet verilirken, kaza yapan kamyonlara sadece "kazaya sebebiyet verme" cezası kesilmesi de büyük tepki görüyor.

2018.11.06 12:50 - Son Güncellenme: 2018.11.06 12:56 - Bursa Bölge
A
Bursa'da kamyonculara büyük tepki! (ÖZEL HABER)

HABER MERKEZİ / BURSADA BUGÜN

Bursalıların korkulu rüyası haline gelen TIR, kamyon gibi ağır tonajlı araçlar, yaptıkları trafik ihlalleri nedeniyle çeşitli kazalara sebebiyet veriyor. Özellikle otomobilleri sıkıştırma gibi hareketleri nedeniyle tepki çeken TIR, kamyon gibi ağır tonajlı araçların gündüz belli saatlerde şehir merkezinde cirit atması da dikkat çekiyor.

Konuyla ilgili 0542 44 16 444 numaralı Bursada Bugün whatsapp ihbar hattını mesaj yağmuruna tutan vatandaşlar, yetkililerin bu konuda ciddi önlem alması gerektiğini belirterek, "TIR, kamyon gibi ağır tonajlı araçların yaptığı kazalar, ölümle sonuçlanabiliyor. Bu konuda yasalar belli, kanunlar belli. Uygulama konusunda daha titiz davranılması gerekiyor. Bir kamyon en sağdan en sol şeride drift atarak gidiyor. Otomobiller dikkatli olmasa, kamyonların altında kalacak. MOBESE kameralarıyla bunlar tespit edilip ciddi cezalar kesilmeli" diye tepki gösterdiler.

Vatandaşlar, yaşanan bir kaza olayını da şöyle anlattı;

"Bu sabah Fuat Kuşçuoğlu Caddesi nde 45 SA 2467 plakalı araç sürücüsü önündeki durakta duran otobüsü beklemek yerine sola kırmasıyla arkadan gelen araçlar ani fren yapmak zorunda kaldı. 16 EK 293 plakalı araç sürücüsü kamyonun altına girmekten son anda kurtuldu, fakat arkadan gelen 16 EN 900 Plakalı  aracın çarpmasıyla ayrı bir şok yaşadı. onun arkasından gelen araçlarda son anda durabildi. Vatandaşlar kamyon şoförüne tepki gösterdi. Sinyal vermeden yolu kaplayan hem de kendisine bir şey olmayacağını bilerek başkalarının hayatını tehlikeye düşürmesi komyon şöförüne tepki gösterildi" dediler.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.11.06 12:50 - Son Güncellenme: 2018.11.06 12:56 - Alican Özbay
A