Bursa'da kadınların iş hayatındaki sorunları konuşuldu

Bursa'da kadınların iş hayatındaki sorunları konuşuldu

KADEM Bursa İl Temsilciliği tarafından düzenlenen 'İş Dünyası ve Kadın Çalıştayı'nda çalışma hayatında genelde işverenin ve çalışanın özelde ise kadınların karşılaşmış olduğu sorunlar masaya yatırıldı.

2018.11.06 11:47 - Son Güncellenme: 2018.11.06 12:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da kadınların iş hayatındaki sorunları konuşuldu

Bursa iş dünyasının önemli üyeleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve iş dünyasında varlık gösteren STK'lardan 70 katılımcı, iş hayatında karşılaşılan sorunların ve sorunlara çözüm önerilerinin ortak akılla tespitini yapmak üzere Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Bursa İl Temsilciliği tarafından Sheraton Otel'de düzenlediği çalıştayda biraraya geldi.

Çalışan kadınların karşılaşmış olduğu sorunları masaya yatırmak ve sorunlara çözüm önerisi sunmak amacıyla düzenlenen çalıştaya İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zehra Sönmez, KADEM İş Dünyası Komisyonu Başkanı Şenay Öner'in yanı sıra siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve alanında başarılı iş kadını katılım gösterdi. Çalıştayda iş hayatı; eğitim ve teknolojiden medyaya, devlet desteklerinden tanıtım, network ve pazarlamaya, insan kaynaklarından iş etiğine, gençlerin iş hayatına bakışından kanun, yasa ve yönetmeliklere dair çeşitli başlıklar altında irdelenerek ele alındı ve tartışıldı.

BAŞARIYLA DOLU 5 YIL

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan KADEM Bursa İl Temsilcisi Hatice Akbaş Şahin, temsilciliğinin kurumsal vizyonunu katılımcılarla paylaştı. Kadınların insanlık tarihi boyunca toplumsal hayata yapmış olduğu katkılara değinen Hatice Akbaş Şahin, kadının yüreğine değmeyen hiçbir olgunun tarih sayfasında kendine yer bulamadığını belirtti. Yerelde ve uluslararası arenada yapmış oldukları çalışmalardan bahseden Şahin, "Kadın ve Demokrasi Derneği olarak beş yıl önce kurulduk ve kurulduğumuz günden bu yana hep Türkiye gündemini takip eden, kadının sorunlarıyla dertlenen çalışmalar gerçekleştirdik. KADEM'in çalışmaları sadece ulusalda değil, uluslararası alanda da yer buldu. Zira 2015 yılında Türkiye'nin dönem başkanlığını yaptığı G 20 liderler zirvesinde çok önemli bir çalışmanın paydaşı olduk. Türkiye'nin öncülüğünde kurulan Kadın 20 Zirvesi'nin üç temsilcisinden biri olduk. Bu süreç kadının ekonomik alandaki etkisini artırma yolunda bizlere çok güzel tecrübeler kazandırdı ve bizler bu tecrübelerle New York'ta, Birleşmiş Milletler'de Türkiye'nin adını duyurduğumuz kadar KADEM'in kadın konusundaki bakış açısını da duyurmuş olmanın gururunu yaşadık" dedi.

'HER ALANDAYIZ'

Akademik yayınlar, araştırmalar, çalıştaylar,  kampanyalar ve bu gibi faaliyetlerin yanı sıra toplumsal farkındalık oluşturan etkinlikler,  projeler ve eğitimler gerçekleştirdiklerini belirten Hatice Akbaş Şahin, kuruldukları günden beri kadınların sosyal hayat ve iş dünyasındaki sesini duyurabilmek için var gücüyle çalıştıklarını kaydetti. İdeal toplum düzenini sağlayabilmek için çıkmış oldukları bu yolda önemli bir boşluğu doldurmanın mutluluğu içerisinde olduklarını dile getiren Şahin, "Kongre ve zirvelerle ulusal ve uluslararası platformlarda güçlü bir şekilde yer aldık. Öte yandan Türkiye genelinde 45 ilde kurumumuzun misyon ve vizyonunu üstlenen, kendi bölgelerinde yapmış oldukları özverili çalışmalarla KADEM'in sesi olan temsilcilikler açtık. Türkiye genelinde 27 ilde kız öğrenci yurtlarımızı açtık. Burada da milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan ve ülkesini seven genç kızlarımızı yetiştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

EFKAN ALA'DAN TAM DESTEK

Düzenlenen çalıştayda yerini alan ve yapılan tüm çalışmaları içten bir şekilde desteklediğini dile getiren önceki dönem İçişleri Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, kadınların hayatın her alanında olması gerektiğine dikkat çekti. Türkiye'de son zamanlarda kadınların iş hayatına atılma oranında hızlı bir artış olduğunu dile getiren Ala şöyle konuştu; "Geçtiğimiz günlerde yeni istatistikler açıklandı. Türkiye'de kadınların iş hayatına katılma oranı hızı da giderek artıyor. Bu umut verici bir şeydir. Bu gurur duymamız gereken bir husustur. Aynı zamanda 'Bu gelişmeleri toplumsal değerlerimizle nasıl örtüştürebiliriz, nasıl oluşturabiliriz, minimum maliyeti nasıl öderiz, toplumdaki zihinsel dönüşümü nasıl sağlarız, bu zihinsel dönüşümü sağlarken değerlerimizden korkmamayı nasıl mümkün hale getiririz' gibi soruları sizler tarafından yapılan çalıştaylarda ele alınarak teorisinin oluşturulması, projesinin ortaya koyulması gerekir. Türkiye'nin sınırları içerisinde çalışıyor olsanız bile Türkiye'nin sınırlarının çok dışında yankı bulacağı bilinciyle hareket ettiğinizi de biliyorum. O sorumlulukla hareket ettiğinizi de biliyorum ve bundan büyük bir memnuniyet duyduğumu da ifade etmek istiyorum. Yapacağınız her çalışmanın takipçisi ve pratiğe aktarılması konusunda üzerimize düşeni yapacağımızı tekrardan ifade ediyorum."

Çalıştayda yapılan oturumların sonunda masaların çalıştığı konularla ilgili sorunlara dair çözüm önerileri katılımcılar tarafından sunuldu. KADEM temsilciliği tarafından kapanış konuşmasında, çalıştayda elde edilen bu sorun-öneri çalışmasının derlenerek bir rapor haline getirileceği ve ilerleyen zamanlarda raporun ilgili kurum temsilcilerine sunulması çalışması yapılacağı belirtildi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.11.06 11:47 - Son Güncellenme: 2018.11.06 12:00 - HABER MERKEZİ
A