Bursa'da kadınlar girişimciliğin geleceğini konuştu

Bursa'da kadınlar girişimciliğin geleceğini konuştu

Bursa Teknik Üniversitesi Koordinatörlüğünde yürütülen ve Avrupa Birliği Erasmus+ Programı kapsamında desteklenen InnoWomEnt - Geleceğin Yenilikçi Kadın Girişimcileri Projesinin kapanış töreni, BTSO Kadın Girişimciler Kurulu ev sahipliğinde gerçekleşti.

2018.08.02 12:58 - Son Güncellenme: 2018.08.02 13:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da kadınlar girişimciliğin geleceğini konuştu

BTSO Hizmet Binasından gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, SGK İl Müdürü Mustafa Yılmaz, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, BTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, InnoWomEnt Projesi Koordinatörü BTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ece Ünür Yılmaz, iş dünyası temsilcileri ve iş kadınları katıldı.

Programda konuşan InnoWomEnt Projesi Koordinatörü BTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ece Ünür Yılmaz şunları söyledi: "Genç ve diplomalı işsizliğin hızlı arttığı günümüzde, girişimcilik oldukça önem kazanıyor. Avrupa Birliği de girişimciliği çok önemsiyor. Girişimciliğin nasıl öğretilmesi gerektiği konusunda kafa yormalıyız. Başarmak için insanın amacı olmalı bu amaca ulaşması için beceriler kazandırılarak teşvik edilmeli. Okuma yazma gibi temel beceriler dışında, risk alma, analitik düşünme, takım çalışması, dijital okuryazarlık gibi çapraz becerilerin de kazanılması gerekiyor. Girişimcilik de uygulama gerektiren bir alan. Gençleri öğrenimleri boyunca iş dünyasıyla iç içe tutarak girişimci olmalarını sağlamanın yanı sıra kalifiye eleman ihtiyacını gidermek de mümkün. Üniversitesi, kuluçka merkezi teknoparkı ile uyum içinde çalışarak mentörlük ve hibe destekleri veren girişimcilik ekosistemlerinin gelişmesi gerekir. Öncü şehir Bursa, doğal bir girişimcilik eko sistemine sahiptir. Bunu uyum içinde çalıştırmak hepimizin görevidir."

BTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir de, "Bu güzel projeyi hayata geçiren, destek veren herkese teşekkür ederim. İş hayatına atılmak isteyen kadın girişimcilerin elini tutmalıyız. Ben de erkeklerin egemen olduğu bir sektörde önemli bir girişimcilik hikâyesi olan bir iş insanıyım. Kadınlar ülke ekonomisinin içinde olmalı. Ülke nüfusunun yarısı kadın. İlk 10 ekonomide olmak istiyorsak kadınların iş hayatında mutlaka olması gerekiyor. Bu anlamda birlik içinde olmak gerekiyor. Kadınlar için yaptığımız hiçbir şey boşa gitmiyor" diye konuştu.

"GİRİŞİMCİLİK KÜLTÜRÜ YAYGINLAŞIP GELİŞMELİ"

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur ise "Dünya ekonomisinde değişim ve dönüşüm yaşanırken, bilgiyi üreten ve bunu yeniliğe dönüştüren ülkeler dünyada söz sahibi oluyor. Yeni fikriler geliştirmek ekonomi zenginliğin anahtarı durumunda. Ülke olarak bu dönüşüme ayak uydurabilmenin yolu yüksek katma değerli ürünler üreterek girişimcilik, ARGE ve inovasyon kültürünü geliştirmememizden geçiyor. Dünyanın en büyük 10 ekonomisi içinde yer alma hedefine ulaşma yolunda BTSO olarak kadınların ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bizleri daha yukarı seviyelere taşıyacak güç kadınlarımız iktisadi girişimcilerde bulunmalarıdır ve onların girişimci gücüdür. Bu noktada 'Geleceğin Yenilikçi Kadın Girişimcileri' projesinin ülkemizin geleceğine doğru önemli bir adım olduğuna inanıyorum."

"BURSA GİRİŞİMCİ KADINLAR İÇİN ZENGİN OLANAKLARA SAHİP"

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç de konuşmasında, "Ülkemizin yüksek gelir durumu seviyesine ulaşması adına ve insani kalkınma seviyesini yükseltme adına kadın girişimcilerin önemi yadsınamaz. Kadın girişimci olmadan ülkeler kalkınasını tamamlayamaz. Projenin başında beri onların yanında olmaktan gurur duydum. Hükümetimiz de kadın girişimcileri destekleme adına önemli işlere imza attı. Birçok proje hayata geçirildi. Bursa hem bir turizm kenti, hem tarım kenti. Ama Bursa aynı zamanda sanayi kenti. Üniversite sanayi iş birliğinin en güzel örneklerini ortaya koyuyor. Bursa kadın girişimcilerin potansiyelinin ortaya çıkması adına zengin olanaklara sahip bir şehir. Kadın girişimcilerimizin sayısını artırmalıyız" ifadelerini kullandı.

Konuşmalar sonrasında InnoWomEnt Projesi Koordinatörü BTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ece Ünür Yılmaz tarafından projede emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi.

Program, Avrupa Mentorluk ve Koçluk Kurulu (EMCC) Türkiye Başkanı Evrim Cabbaroğlu'nun da 'Bütünsel ve Dahil Edici Liderlik' konusunda yaptığı sunumla sona erdi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.08.02 12:58 - Son Güncellenme: 2018.08.02 13:00 - HABER MERKEZİ
A