Bursa'da "İş'le Buluşmalar"

Bursa'da "İş'le Buluşmalar"

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, "Dijitalleşme ve teknolojik dönüşüm ekonomik ve sosyal dönüşümlerin de dinamiğini oluşturmaya devam ediyor. Yani tarım devrimi, sanayi devrimi gibi teknoloji devrimi dersek hiç yanlış söylemiş olmayız. Ben Türkiye'nin gündeminin bu konulardan oluşması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

2017.12.07 19:14 - Son Güncellenme: 2017.12.07 19:29 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da "İş'le Buluşmalar"
05:30 Bursa'da "İş'le Buluşmalar"

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da "İş'le Buluşmalar"

İş Bankası'nın, Dünya Gazetesi iş birliğiyle kentteki bir otelde düzenlediği "İş'le Buluşmalar"ın "Dijital Dönüşüm ve Yeni Sanayi Devrimi" başlıklı 41. toplantısı Bursa'da gerçekleştirildi.

Bali, burada yaptığı konuşmada, dijital dönüşümün şu anda bankacılık sektörünün önemli bir gündemi olduğunu söyledi. 

Dijitalleşmeyi, ilk sunucu ile son kullanıcı arasındaki mesafenin daralması ve ilişkinin etkin şekilde yürütülmesi olarak anladığını ifade eden Bali, "İş dünyasında cari sorunları yönetmekten daha önemli bir hadise uzun dönemde ortaya çıkan teknolojik tehditleri zamanında fark edememiş olmaktır. Uzun yaşayan teknolojik şirketlerin sırrı kendilerini yeni teknolojik trendlere ve yeni iş modellerine adapte edebilmeleri ve kendilerini yenileyebilmelerinde yatıyor. Bunun dışında kalanlar ise yok oluyorlar." diye konuştu.

Bali, çok ciddi bir değişim ve dönüşüm trendinin yaşandığını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Dijitalleşme ve teknolojik dönüşüm ekonomik ve sosyal dönüşümlerin de dinamiğini oluşturmaya devam ediyor. Yani tarım devrimi, sanayi devrimi gibi teknoloji devrimi dersek hiç yanlış söylemiş olmayız. Ben Türkiye'nin gündeminin bu konulardan oluşması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuları çalışıyor, katma değerli büyüme derken bu alanlardaki farkları konuşuyor olmamız gerekir. Bankacılık yapma şeklimiz de buna göre dönüşüm geçiriyor. Yaptığımız işin şu anda yürüttüğümüz şekliyle devam edeceğini asla varsaymamalıyız. Ortaya çıkan tehditleri ve fırsatları birlikte algılayarak iş modelini sürekli güncelleme çalışmaları içindeyiz. Çünkü bankacılık dahil bütün sektörlere giriş bariyerleri hızla düşüyor. Artık varsayılan, korunduğumuzu düşündüren giriş bariyerleri artık eski sınırlayıcılığında değil. Bu nedenle ortaya çok kıvrak, çevik firma yapıları, fintech'ler, startup'lar çıkıyor. Bunlar yenilikçi, müşterilerin hayatını kolaylaştıran kişiselleşmiş çözümler üretiyor. Bu firmalarla sadece işimizi elimizden alıyorlar diye değil iş birlikleri yapmak suretiyle oyunu daha da büyütmenin çabası içinde olmalıyız."

- "Bitcoin bir teknolojinin ürünü"

Bali, İş Bankası'nın Türkiye'nin büyük dönüşümlerine tanıklık ettiğini belirterek "İş Bankası'nın kuruluş misyonu çerçevesinde üreticinin, sanayicinin, tüccarın, esnafın, çiftçinin, hane halkının yanında olmaya, özellikle kötü günlerinde yanında olmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bu kurum yoluna aynı ilkeler, aynı çalışma anlayışıyla devam edecek." açıklamasında bulundu.

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı da Endüstri 4.0'a ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.

Sanayileşmeden çok daha öte derinlik ve devrim yaşandığını söyleyen Eczacıbaşı, yeni değişimlere davranışlarla uyum sağlama konusunda geri kalındığını vurguladı. 

Dijital dönüşümle insanların hayatına yeni kavramların girdiğine işaret eden Eczacıbaşı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Örneğin bitcoin. Son bir sene içinde ekonomi gündeminin önemli bir yerini kaplayan bitcoin konusu vardı. Aslında bitcoin bir teknolojinin ürünü. Belki bir para birimi olarak da anlaşılabilir ama bitcoin bundan çok daha öte bir şey. Bizim hukukta gördüğümüz sözleşme kavramını tepeden tırnağa değiştirebilecek çok özgün yeni bir teknoloji. Bitcoin yalnız bunlardan biri. Bunun dışında çok farklı yeni yeni blokcoin teknolojisi ile ilgili başka uygulamaların da çok yakında hayata geçtiğini göreceğiz."

Etkinlik, Dünya gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ'ın moderatörlüğünde, İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran, Arçelik Üretim Teknolojileri ve Endüstri 4.0 Yöneticisi Ömer Faruk Özer, Dünya gazetesi yazarı Dr. Rüştü Bozkurt'un katıldığı panelin ardından sona erdi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.12.07 19:14 - Son Güncellenme: 2017.12.07 19:29 - HABER MERKEZİ
A