Bursa'da huzurevinde şiir dolu dakikalar

Bursa'da huzurevinde şiir dolu dakikalar

Bursa Nilüfer Belediyesi'nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali kapsamında, İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi sakinleri ve öğrenciler için düzenlenen şiir buluşmaları keyifli anlara sahne oldu.

2018.10.12 17:46 - Son Güncellenme: 2018.10.12 17:46 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da huzurevinde şiir dolu dakikalar

3. Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali, kentin birçok noktasında, dopdolu programıyla 7'den 77'ye Nilüferlilere şiir dolu günler yaşatıyor.

Festivalin ikinci gününde, Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Huzurevi sakinleri, şair Betül Dünder ve Duygu Kankaytsın ile şiir okumaları etkinliğinde bir araya geldi.

Huzurevinde gerçekleşen etkinlikte Betül Dünder ile Duygu Kankaytsın şiirlerini seslendirirken, huzurevi sakinlerinden Münevver Çerçer, Tomris Könemek ve Selahattin Atay da  kendilerini yazdığı şiirleri okudu. Huzurevi sakinlerinin  aşk ve cumhuriyet temalı şiirler büyük alkış aldı.

Gün boyu devam eden etkinliklerde, festivale konuk olan şairler öğrencilerle de bir araya geldi. Era Koleji'nde gerçekleşen "Şiir Kitapta Şair Okulda" söyleşisine katılan şair Dinko Telecan, Gülümser Çankaya, Müslim Çelik ve Rati Saxena, öğrencilerle şiir üzerine söyleşti. Moderatörlüğünü Gülce Başer'in yaptığı söyleşide kendi eserlerinden dizeler seslendiren şairler, öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Etkinlikte, Bizim Ev Sosyal Yaşam ve Destek Merkezi katılımcıları, Braille alfabesiyle yazdıkları Dinko Telecan'ın, "Volkanik Yol" isimli şiirini de, şaire armağan etti.

ONLARIN ŞİİRLERİYLE YENİDEN

Nilüfer Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Şiir Kulesi de, 3. Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali'ne ev sahipliği yaptı. Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu oyuncuları, hayatını kaybeden usta şairler Enver Ercan, Gülten Akın, İlhan Berk, Sennur Sezer ve Ülkü Tamer'in unutulmaz şiirlerini, "Onların Şiirleriyle Yeniden" diyerek, Şiir Kulesi'nden seslendirdi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.10.12 17:46 - Son Güncellenme: 2018.10.12 17:46 - HABER MERKEZİ
A